Orientační nabídka


 

Kraj předal první atletické sady určené ústeckým dětem

001
Více než tři stovky dětí z ústeckých mateřských a základních škol si v pátek 3. září mohly vyzkoušet na vlastní kůži, jaké to je být atletem. Na Městském stadionu v Ústí nad Labem odstartoval projekt Atletika pro děti, který podporuje Ústecký kraj. V rámci něj se do vybraných atletických oddílů v regionu dostanou speciální cvičební sady, díky kterým se sportování promění v zábavu.
Tisková zpráva z 3. 9. 2010
 

 
 

Projekt Atletika pro děti vymyslel Český atletický svaz, který o spolupráci požádal Ústecký kraj. Vedení v čele s hejtmankou Janou Vaňhovou záměr s radostí podpořilo.

Projekt Českého atletického svazu, který je postavený na základní pohybové aktivitě dětí, nás velice zaujal. Především fakt, že nejde o specializaci na konkrétní sport, ale o hravé atletické disciplíny, se kterými se děti v atletických školkách a přípravkách mohou seznámit pestrou a zajímavou formou,“  říká hejtmanka, která dnes atletické sady osobně předala spolu s náměstkem Arno Fišerou dvěma ústeckým atletickým oddílům.

Cvičební pomůcky si děti zkoušely v průběhu celého dopoledne v areálu stadionu. Nechyběl překážkový běh, skok do dálky, hod oštěpem a další disciplíny. Všechna náčiní jsou vždy přizpůsobená dětem. Nechybí proto překážky v podobě zvířátek, žíněnky, obruče, štafetové kroužky a mnoho dalšího z příjemných a měkkých materiálů.

Dětem se akce moc líbí, pro ně je to zpestření. Je dobře, že takové akce jsou,“ řekla učitelka z MŠ Skřivánek Michaela Niklová.

Slavnostního předávání se zúčastnila také úspěšná česká atletka Zuzana Hejnová, která je držitelkou českého rekordu v běhu na 400 metrů s překážkami. Děti si mohly po ceremoniálu požádat o její podpis na autogramiádě.

Cílem projektu je nabídnout rodičům a dětem novou volnočasovou aktivitu v podobě pravidelných atletických kroužků v našich oddílech. Český atletický svaz projekt rozjíždí v mnoha oddílech napříč republikou. Jsme velice rádi, že jsme u zástupců Ústeckého kraje našli podporu a právě tento kraj se stal pro náš projekt krajem pilotním,“ dodal předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

Sady pomůcek se dostanou v následujících měsících i do dalších měst Ústeckého kraje, kde se připravují podobné akce jako v Ústí nad Labem. Na originální atletické náčiní se mohou těšit děti například v Chomutově, Štětí či Mostě.

Byla bych moc ráda, kdyby Český atletický svaz příští rok na podzim uspořádal v Ústí nad Labem na počest zahájení projektu Atletika pro děti memoriál, kde už by děti z mateřských a základních škol mohly doopravdy soutěžit ve vybraných disciplínách,“ navrhla Jana Vaňhová. Ústecký kraj projekt podpořil částkou 400 000 korun.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

01
Hejtmanka Jana Vaňhová se chystá s náměstkem Arno Fišerou předat atletické sady pro děti.

02
Děti velmi zaujal maskot atletického klubu, který je při sportování doprovázel.

03
První sadu atletických pomůcek pro děti převzal Alexej Lesnik,
předseda Univerzitního sportovního klubu VŠEM Ústí nad Labem.

04

06
07
Atletka Zuzana Hejnová při své autogramiádě.

08
Děti při rozcvičce s myšákem.

09
Hejtmanka si sama vyzkoušela disciplínu hod dětským oštěpem.

09
10
11
13

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 3.9.2010 / 3.9.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém