Orientační nabídka


 

Kraj řeší dopravní zatížení na silnici v Benešově nad Ploučnicí

logo ÚK
Radního Jaroslava Komínka, který má ve své gesci dopravu, navštívil místostarosta města Benešov nad Ploučnicí Karel Vrbický a benešovský zastupitel Filip Ušák, aby s ním projednali dopravní situaci na silnici II/262 mezi Děčínem a Českou Lípou, která je ve velké míře využívána tranzitní kamionovou dopravou.
 

 
 

Zástupci města informovali jednak o tíživé situaci v okolí silnice, výzvě města adresované hejtmanovi kraje a petici, ke které se nyní mohou hlásit dotčení občané. Jednání se zúčastnil také vedoucí Odboru služby dopravní policie plk. Jiří Ušák a vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Jindřich Franěk, kteří připravili návrh možného řešení situace. „Jediným řešením pro obyvatele města Benešova nad Ploučnicí je omezení průjezdu tranzitní nákladní dopravy po krajské komunikaci. Proto teď probíhá správní řízení, jehož výsledkem má být osazení příslušným dopravním značením. Dohled nad dodržováním bude mít samozřejmě policie a prověřujeme také možnost nasazení speciálního kamerového systému,“ doplnil k jednání radní Komínek.

Silnice II. třídy jsou převážně určeny pro dopravu mezi okresy a nejsou svými parametry uzpůsobeny průjezdu stovek tranzitních nákladních vozidel. Silnice vedoucí přes Benešov nad Ploučnicí je navíc na řadě míst tak úzká a klikatá, že v těchto místech dochází k nehodám, které následně způsobují návazné dopravní kongesce. Dálková doprava by měla využívat silnice vyšších tříd, které jsou pro ni určeny. Lze navíc předpokládat, že tranzitní doprava se nepřesune jen na silnici I/13, ale jelikož se často jedná o vozidla jedoucí z východních Čech a Moravy, využijí řidiči např. dálnice D 11 a následně D 8.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 6.2.2013 / 6.2.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém