Orientační nabídka


 

Kraj řeší jak bude plánovat rozvoj sociálních služeb

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Náměstek hejtmana Petr Fiala a předseda sociální komise Rady Ústeckého kraje Tomáš Kříž se sešli s viceprezidentem Unie zaměstnavatelských svazů České republiky Pavlem Duškem. Hlavním tématem jejich jednání bylo zabezpečení plánování v sociálních službách na úrovni kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23.6.2006

 

Kraj řeší jak bude plánovat rozvoj sociálních služeb

 

Náměstek hejtmana Petr Fiala a předseda sociální komise Rady Ústeckého kraje Tomáš Kříž se sešli s viceprezidentem Unie zaměstnavatelských svazů České republiky Pavlem Duškem. Hlavním tématem jejich jednání bylo zabezpečení plánování v sociálních službách na úrovni kraje. „Tato problematika souvisí se zákonem o nových sociálních službách, který začne platit od ledna příštího roku. Zákon řeší nejen samotné zajištění služeb, ale určuje i kompetence při plánování a kontrolní činnosti v této oblasti. Právě kraji pak ukládá zajišťovat toto plánování ve spolupráci s obcemi, poskytovateli a klienty,“ řekl Petr Fiala.

            Pavel Dušek představil na jednání postup při přípravě metodického pokynu, který by měl oblast plánování sociálních služeb dále rozpracovat. „Unie se spolu se sociální komisí Asociace krajů České republiky podílí na zpracování této metodiky. Naším cílem je zajistit, aby plány jednotlivých krajů byly kompatibilní a mohl z nich být vytvořen národní plán rozvoje sociálních služeb,“ uvedl Pavel Dušek. Podle představy unie by měly v jednotlivých krajích vzniknout koordinační skupiny pro plánování v sociálních službách. Své zástupce by v ní měl mít jak kraj, tak i obce, poskytovatelé i uživatelé sociálních služeb. „O případném vytvoření tohoto orgánu v Ústeckém kraji budeme pochopitelně ještě jednat. Osobně si myslím, že činnost koordinační komise by do jisté míry kopírovala práci sociální komise rady kraje a vytvářet další orgány by proto možná bylo nadbytečné. Konečné rozhodnutí však bude na radě kraje, které rozhodnutí o případném ustavení této koordinační komise přísluší,“ uzavírá Petr Fiala.

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.6.2006 / 26.6.2006 | Zveřejnit od-do: 26.6.2006-26.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém