Orientační nabídka


 

Kraj řeší s odborníky nedostatek veterinářů

Nedostatek veterinářů pro akutní i dlouhodobou péči zejména pro hospodářská zvířata řešili hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, předseda výboru pro zemědělství a venkov Zdeněk Plecitý a Karolína Žákovská, předsedkyně výboru pro národnostní menšiny, se zástupci zvěrolékařů a Státní veterinární správy. Problém se týká i dalších krajů.
Tisková zpráva z 15. srpna 2023
Jednání o stavu veterinárních služeb v Ústeckém kraji
 

 
 
Strukturální problémy ve vzdělávacích oborech zaměřených na péči o zvířata, nedostatečná finanční podpora praktikujících veterinářů i celková náročnost profese způsobuje, že v řadě regionů chybí zvěrolékaři, kteří by dokázali pokrýt potřeby chovatelů hospodářských zvířat. Obzvláště těch velkých, jako jsou krávy a koně. Ústecký kraj není bohužel výjimkou. Místní veterináři jsou přetížení a výpomoc kolegů z jiných oblastí není dlouhodobě udržitelná. Se zástupci kraje proto probrali možná řešení problému.

Těmi mohou být finanční pobídky, které by přilákaly veterináře do kraje i z jiných zemí Evropské unie, nebo krajské stipendijní programy pro studenty veterinárních a příbuzných oborů. Ty by byly patrně velmi podobné těm, které kraj nabízí pro studenty zaměřené na zdravotnictví. Zástupci kraje zároveň přislíbili další řešení problému v rámci Asociace krajů České republiky a jeho zdůraznění na půdě parlamentu. 

Jednání o stavu veterinárních služeb v Ústeckém kraji
Jednání o stavu veterinárních služeb v Ústeckém kraji
 

 

 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 15.8.2023 / 15.8.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém