Orientační nabídka


 

Kraj uspořádal konferenci ke strukturálním fondům

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hlavním cílem této konference bylo seznámit možné budoucí žadatele o dotace se základními informacemi o strukturálních fondech Evropské unie a způsobu jejich využití.
(tisková zpráva se zvukovou přílohou)
 

 
 

Kraj uspořádal konferenci ke strukturálním fondům

 

V sídle Ústeckého kraje se včera (30.09.2003) sešli zástupci měst, obcí, neziskového i podnikatelského sektoru na konferenci s názvem Příprava Ústeckého kraje na strukturální fondy. Hlavním cílem tohoto setkání bylo seznámit možné budoucí žadatele o dotace se základními informacemi o strukturálních fondech Evropské unie a způsobu jejich využití.

„Jsme pravděpodobně první kraj, kde se podobná konference konala. Vzhledem k tomu, že náš vstup do EU se blíží, rozhodně se nedá říci, že by to byla předčasná akce. Potěšilo mě, že téma strukturálních fondů přilákalo velký počet účastníků a že se konference zúčastnili i zástupci jednotlivých ministerstev s kterými budeme ve věci strukturálních fondů spolupracovat. Chceme dát jasným způsobem všem na vědomí, že jsme připraveni na čerpání peněz z těchto zdrojů a že víme o tomto tématu dost na to, abychom mohli využít všech šancí, které se také našemu kraji nabízejí,“ řekl náměstek hejtmana Ústeckého kraje Pavel Tošovský.

            Velká část jednání konference byla věnována informacím o nedávném jednání zástupců České republiky s Evropskou komisí v Bruselu (11. a 12. září), při kterém se podařilo sjednat konečnou podobu a výši finančních prostředků mimo jiné i pro Společný regionální operační program, který by měl být hlavním zdrojem financí pro regionální rozvoj.

„Odhaduji, že Ústecký kraj by v rámci těchto programů v letech 2004 – 06 mohl získat přibližně 300 milionů korun ročně. Další peníze by pak mohly přijít do kraje v rámci rozpočtových kapitol a dotačních programů jednotlivých ministerstev. Příprava na čerpání a využití těchto prostředků je do budoucna měla z jedou priorit kraje,“ řekl Pavel Tošovský.

„Oblast práce kolem strukturálních fondů je podle mě trochu zvláštní v tom, že její konkrétní výsledky se dostaví až po relativně delší době. Tato konference se dá považovat za jakousi startovací akci. Na jejím základě se budou konat další, konkrétněji zaměřené semináře,“ dodal Tošovský.

 

Zvuková příloha – citace náměstka hejtmana Ústeckého kraje Pavla Tošovského

 

Ústecký kraj může ze strukturálních fondů získat minimálně 300 milionů korun

„Peníze budeme získávat pokud možno ze všech programů. Nejzajímavěji se pro nás jeví Společný regionální operační program. Z něho by pro Českou republiku mělo přijít 454 milionů eur, což je asi 31% z celkového objemu strukturálních fondů. Do Ústeckého kraje by z těchto peněz mohlo přijít přibližně tři sta milionů.“

Vydal: Vojtěch Krump, odd. informací a styku s veřejností

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.10.2003 / 1.10.2003 | Zveřejnit od-do: 1.10.2003-1.11.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém