Orientační nabídka


 

Kraj začal s modernizací učeben v pěti školách

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
2
Nové volnočasové kroužky i zajímavé exkurze čekají na žáky základních škol a středních škol přírodovědného a technického zaměření. Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ má za cíl nejen vybavení učeben dvanácti středních škol, ale také zvýšení zájmu žáků základních škol o tyto obory.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 25. listopadu 2013

„Tento projekt je velmi komplexní. Zahrnuje jak modernizaci učeben, tak i jejich následné uplatnění mimo běžnou výuku ve formě volnočasových kroužků. Další aktivity pak přiblíží obory z praxe a seznámí s nimi budoucí žáky,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Přestože se modernizace učeben a laboratoří týká středních škol, je úzce navázána spolupráce se základními školami. Jejich žáci budou nové stroje a přístroje využívat při biologických, chemických, fyzikálních, zeměpisných či včelařských kroužcích. Ty budou nad rámec běžné výuky navštěvovat také žáci středních škol. „Do projektu se zapojí i řada odborníků, ti budou na školách přednášet. Středoškoláky i mladší děti čekají také exkurze do různých technických památek, specifických muzeí nebo přímo do firem, které se žádanými obory zabývají a mohou návštěvníkům dát odpovědi na otázky přímo z praxe,“ sdělil 1. náměstek hejtmana Stanislav Rybák s tím, že na některých výukových programech se budou podílet i sami středoškoláci a učit děti ze základních škol.

Na pěti středních školách začal kraj již plánovat stavební úpravy laboratoří. Brzy se jich dočkají žáci Střední průmyslové školy a Střední odborné školy gastronomie a služeb v Mostě, Střední školy zahradnické a zemědělské Antonína Emanuela Komerse v Děčíně, Gymnázia a Střední odborné školy dr. Václava Šmejkala v Ústí nad Labem, Gymnázia Chomutov a také Gymnázia a Střední odborné školy v Podbořanech.

Celkem bude do konce června roku 2015 zmodernizováno pětapadesát učeben dvanácti středních škol. Práce s novými přístroji usnadní žákům přechod ze studia do zaměstnání. Firmy schopnost práce s moderní technikou často vyžadují a školy nyní budou moci na tuto poptávku kladně reagovat. Náklady na realizaci projektu činí přes 146 milionů korun, budou hrazeny z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. 

Připravil  Bc. Aleš Tallowitz

Krajský úřad Ústeckého kraje1

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 25.11.2013 / 25.11.2013 | Zveřejnit od-do: 25.11.2013-24.12.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém