Orientační nabídka


 

Krajina Labských pískovců je na německých poštovních známkách

11
Od ledna roku 2011 je v oběhu téměř 7 milionů nových poštovních známek s motivem Poutníka nad mořem mlh (orig. Der Wanderer über dem Nebelmeer) od německého malíře Caspara Davida Friedricha.
 

 
 

Turistický svaz Saské Švýcarsko a další zástupci z německé strany slavnostně představili tuto unikátní známku na prezentaci 4. ledna 2011 v Bad Schandau. Významným hostem z české strany byl Radek Vonka, člen Rady Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch, kterému byla předána jedna z prvních sérií nových známek.

„Jsem velmi potěšen tímto nápadem, protože krajina Českosaského Švýcarska vždy patřila k nejčastějším motivům v regionu. Díky známkám se tak slavný Friedrichův obraz může šířit po světě“, řekl Radek Vonka.

Romantického malíře krajina Labských pískovců inspirovala nejen k malbě, ale i k úvahám o nekonečnosti světa a přírody, která nemá hranice. Českosaské Švýcarsko je na této malbě vyobrazené jako nekonečná krajina v celé své kráse, na kterou hledí velice přesně ztvárněný poutník stojící na skále. Romantický motiv v sobě nese ještě hlubší význam, a to smysl životní cesty, věčné hledání a touhu po naplnění.

Připravilo odd. RR a CR

1
Jedna z prvních sérií známek. Zleva Hartmut Koschyk, parlamentní státní tajemník spolkového Ministerstva financí, Radek Vonka, člen Rady Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch a Klaus Brähmig, poslanec spolkového sněmu a předseda Turistického spolku Saské Švýcarsko

2
Unikátní poštovní známka s motivem Poutníka nad mořem mlh (orig. Der Wanderer über dem Nebelmeer) od německého malíře Caspara Davida Friedricha

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 5.1.2011 / 5.1.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém