Orientační nabídka


 

Krajská delegace jednala v Nizozemsku o chemickém průmyslu

001
Delegace Ústeckého kraje, kterou tvořili krajský zastupitel Petr Fiala a pracovníci krajského úřadu Markéta Pokorná a Jan Kadraba, se zúčastnila 11. kongresu a souvisejícího zasedání Výkonného výboru Evropské sítě chemických regionů (ECRN) v nizozemském Maastrichtu. Naplánovaná jednání byla věnovaná aktuálním a budoucím aktivitám.
Tisková zpráva ze dne 29. října 2013
 

 
 

Výkonný výbor a Kongres se odehrály ve dnech 23. a 24. října 2013. V části zvané „Trh nápadů“ byly prezentovány aktivity členských regionů v oblasti chemického průmyslu. Ústecký kraj představil nově ustanovenou pracovní skupinu pro spolupráci a zkušenosti ze svých projektů v tomto sektoru – ChemLog zaměřený na chemickou logistiku, ChemClust věnovaný chemickým klastrům a ChemLog T&T zabývající se monitoringem přepravy nebezpečného nákladu. Do všech se zapojil díky členství v ECRN.

Ústecký kraj je aktivním členem, což bezesporu dokládá spolupráce na řadě akcí věnovaných chemickému průmyslu. V současné době se plánuje, že 12. ročník kongresu evropských chemických regionů bude právě v Ústeckém kraji.

Kongres je vždy věnovaný otázkám, které se členských krajů bezprostředně týkají. Je příležitostí pro setkání a diskuze nejen regionálních zástupců ze strany členů sítě ECRN, ale také odborníků z řad institucí Evropské unie, mezinárodních asociací, podniků, akademické půdy, výzkumných ústavů a dalších zájmových skupin.  

Evropská síť chemických regionů (European Chemical Regions Network = ECRN) je sítí devatenácti evropských regionů, které spojují společné zájmy v oblasti chemického průmyslu. Členové reprezentují jeden milion zaměstnanců v tomto sektoru. ECRN se aktivně podílela na zasedáních vrcholné skupiny pro chemický průmysl a angažuje se také v dalších činnostech EU s cílem podpořit novou roli meziregionální spolupráce při tvorbě evropských politik ovlivňující chemický průmysl.

ECRN pořádá 1x – 2x ročně zasedání Valné hromady a 2x ročně zasedání Výkonného výboru. Tyto řídící orgány jsou složeny z nejvyšších představitelů členských regionů; za Ústecký kraj byl jako člen Výkonného výboru ECRN dne 18. 9. 2013 Radou ÚK schválen člen ZÚK Ing. Petr Fiala.

Zdroj: Ing. Markéta Pokorná, Odbor Kancelář hejtmana KÚÚK

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Zasedání Výkonného výboru ECRN

01
Trh nápadů

01
Delegace Ústeckého kraje (zleva): Petr Fiala, Jan Kadraba a Markéta Pokorná

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 29.10.2013 / 29.10.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém