Orientační nabídka


 

Krajská epidemiologická komise Ústeckého kraje projednala na svém prvním zasedání stanovy a plán činnosti

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Krajská epidemiologická komise Ústeckého kraje  projednala na svém prvním zasedání  stanovy a plán činnosti
Jako reakce na usnesení vlády České republiky z listopadu loňského roku byla hejtmanem Jiřím Šulcem ustavena Krajská epidemiologická komise Ústeckého kraje pro řešení výskytu závažných infekčních onemocnění. Komise, jejíž působnost je stanovena pro celé území našeho kraje, má v současné době celkem 24 členů, z toho 12 stálých.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 26.3.2007

 

Krajská epidemiologická komise Ústeckého kraje  projednala na svém prvním zasedání  stanovy a plán činnosti

 

Jako reakce na usnesení vlády České republiky z listopadu loňského roku byla hejtmanem Jiřím Šulcem ustavena Krajská epidemiologická komise Ústeckého kraje pro řešení výskytu závažných infekčních onemocnění. Komise, jejíž působnost je stanovena pro celé území našeho kraje, má v současné době celkem 24 členů, z toho 12 stálých.  Předsedou Komise byl jmenován ředitel Krajské hygienické stanice MUDr. Josef Trmal. Kromě tajemnice Bezpečnostní rady kraje Venuše Kindlové jsou v ní zastoupeni vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje, ředitel Krajské veterinární správy, ředitelé složek Integrovaného záchranného sboru ÚK,  Krajské vojenské správy a ředitelé nemocnic, působících na území kraje.

    „Hlavním úkolem komise je aktualizovat stávající Pandemický plán Ústeckého kraje, tedy doplnit údaje za jednotlivé nemocnice a složky integrovaného záchranného systému a především zabezpečit jeho rozpracování na důležité subjekty kritické infrastruktury a obce s rozšířenou působností v našem regionu,“ říká Venuše Kindlová. Dodala, že Pandemický plán je určen nejen pro případ pandemie chřipky, vyvolané novou variantou chřipkového viru. Nebezpečí, které podle MUDr. Josefa Trmala, ředitele Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje a předsedy uvedené komise, představuje tento vir,  nelze v žádném případě podceňovat. „Poslední zprávy hovoří o tom, že evropští odborníci již neřeší zda pandemie bude, ale kdy můžeme očekávat její nástup,“ upozorňuje lékař a varuje, že nemocnost bude vyšší než při běžných epidemiích. Proto je nesmírně důležité pandemický plán regionu dopracovat, doladit o veškeré změny, abychom byli co nejlépe připraveni. Část odborná je již aktualizovaná, “ říká předseda Krajské epidemiologické komise Ústeckého kraje. V případě, že by Ústecký kraj pandemie postihla, bude podle Josefa Trmala k dispozici 164 634 balení antivirotik – tedy zhruba pro 20% obyvatelstva a 493 903 dávek vakcíny -  pro 60% lidí.

    Krajský hygienik upozornil, že členové komise se budou v průběhu roku pravidelně setkávat a doporučení z jejich jednání budou podkladem pro stanovení opatření v případě pandemie chřipky. Na svém prvním zasedání Krajské epidemiologické komise Ústeckého kraje se její členové také dohodli na postupech a konkrétních praktických řešeních, která musí být do pandemického plánu zapracována. V neposlední řadě se to týká i začlenění všech odpovědných účastníků do úkolů, které by přicházely v úvahu v případě pandemie. Komise rovněž  projednala stanovy a plán činnosti na tento rok. Do konce kalendářního roku musí být všechny pandemické plány regionů vypracovány tak, aby odpovídaly usnesení vlády ČR. 

 

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací  

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741,  603 192 615

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

Krajská epidemiologická komise Ústeckého kraje  projednala na svém prvním zasedání  stanovy a plán činnosti

Krajská epidemiologická komise Ústeckého kraje  projednala na svém prvním zasedání  stanovy a plán činnosti

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.3.2007 / 27.3.2007 | Zveřejnit od-do: 27.3.2007-27.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém