Orientační nabídka


 

Krajská konference v rámci Týdne vzdělávání dospělých

a
V rámci akce Týden vzdělávání dospělých se na krajském hejtmanství v Ústí nad Labem uskutečnila konference Další vzdělávání - šance pro konkurenceschopný region. Garanty „Týdne“ je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, ministerstvo práce a sociálních věcí a úřady práce.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 26. října 2012

Čtvrteční krajskou konferenci Ústeckého kraje připravilo do konferenčního sálu občanské sdružení Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR spolu s Rekvalifikačním a informačním centrem Most, odborem školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu a dalšími organizátory. Jak řekl v úvodu konference radní pro školství Petr Jakubec, Ústecký kraj vždycky podporoval vzdělávání dospělých, protože celoživotní učení a nabývání nových znalostí umožňuje lidem být konkurenceschopnými a pro zaměstnavatele a trh práce zajímavými. Jenom tak uspějí starší a zkušenější pracovníci v požadavcích doby a budou držet krok s mladší nebo nastupující generací.  Zdůraznil také, že každoroční Týden vzdělávání dospělých má v našem regionu tradici.

   O rozvoji systému vzdělávání dospělých hovořil Zdeněk Palán, prezident již zmíněné Asociace. Zápory vidí v neujasněné koncepci, nedořešené legislativě včetně toho, že není určena role státu, krajů a dalších institucí v oblasti vzdělávání, pozitivum lze spatřovat v tom, že se už uznávají výsledky dalšího mimoškolního vzdělávání. Zaměřil se rovněž na strategii vzdělávání pro udržitelný rozvoj na léta 2008 – 2015 a konstatoval, že v rámci projektu Koncept je snahou koordinace potřeb trhu práce s nabídkami dalšího vzdělávání. Například v naší zemi se rekvalifikuje asi 13 % nezaměstnaných, zatímco unijní průměr dosahuje čísla 32! O nových trendech ve vzdělávání dospělých v Ústeckém kraji a Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost hovořila Martina Černá, vedoucí odd. grantů EU pro vzdělávání z krajského úřadu ÚK. Analyzovala jednotlivé výzvy, uvedla příklady zajímavých projektů z podporovaných činností a zmínila také vytvoření speciální odborné sítě podporující další vzdělávání a konkurenceschopnost.

  Na sedm desítek účastníků vyslechlo se zájmem i další přednášky ústecké akce celosvětového Týdne vzdělávání dospělých.   

 

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem,

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

1

2

3

4

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 26.10.2012 / 26.10.2012 | Schváleno / Zrušeno: 26.10.2012 / 25.11.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém