Orientační nabídka


 

Krajská zdravotní představila modernizovanou prádelnu v ústecké Masarykově nemocnici

rr
Krajská zdravotní, a. s., rekonstruovala a modernizovala technické vybavení prádelny v budově F Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem, o. z. Z dotačního programu Podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního zdravotnictví společnost obdržela finanční podporu od Ministerstva zdravotnictví České republiky. Prádelna poskytuje služby praní, žehlení-mandlování prádla pro nemocnice Krajské zdravotní, a. s., a v roce 2016 se v ní vypralo celkem 1 235 tun prádla.
 

 
 

„Rada Ústeckého kraje podpořila zaslání žádosti Ministerstvu zdravotnictví o finanční podporu. Ústecký kraj z pozice jediného akcionáře Krajské zdravotní si uvědomuje, že obnova nemocnic musí být komplexní,“ řekl náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák, který se zúčastnil slavnostní prezentace modernizované prádelny 27. ledna 2017. 

„Prádelna je v provozu od roku 1993, tedy více než 23 let. Proto jsme přistoupili v prosinci 2016 k projektu rekonstrukce a modernizace technologického vybavení prádelny. Jsem rád, že se nám podařilo pro tak důležitý servisní provoz pro naše zdravotnická zařízení získat finanční podporu od ministerstva zdravotnictví,“ informoval Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

Byla pořízena prací linka, žehlící linka, žehlící kabinetová souprava a dva bubnové sušiče za celkovou částku 38 mil. Kč, z toho dotace činila 28 mil. Kč a vlastní zdroje Krajské zdravotní 10 mil. Kč. Rekonstrukce prádelny v ústecké Masarykově nemocnici a modernizace jejího technologického vybavení tak přesáhla 39,5 milionu Kč.

„Rekonstrukci a modernizaci prádelny ústecké Masarykovy nemocnice lze zařadit mezi ty velké a již velmi potřebné, vždyť její původní technologické vybavení výrazně přesluhovalo,“ zdůraznil Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní.

V současnosti pere prádelna nemocniční prádlo pro tři nemocnice Krajské zdravotní: Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem, Nemocnici Most, a Nemocnici Chomutov. Jako doplňkovou činnost v menším objemu poskytuje prádelna i služby čistírny. Stávající výkony prádelny se pohybují v průměru asi 5 tun za směnu, prádelna pracuje na jednosměnný provoz. Instalací nové technologie se dostává na směnový výkon přibližně 8 tun prádla.

bb

ff

 

dd

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 27.1.2017 / 27.1.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém