Orientační nabídka


 

Krajská zdravotní uspořádala 15. Perinatologické dny Ústeckého kraje

gg
Gynekologicko-porodnická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice uspořádala 15. Perinatologické dny Ústeckého kraje. Odborná konference proběhla 15. – 16. června 2017 v Ostrově u Tisé na Ústecku pod záštitou náměstka hejtmana Ústeckého kraje Stanislava Rybáka. Společně s přednostou kliniky Tomášem Binderem byli odbornými garanty konference také Pavel Gerych z téže kliniky a primář novorozeneckého oddělení ústecké Masarykovy nemocnice Petr Janec.
 

 
 

Neonatologie patří k oborům, v nichž Česká republika dosahuje jedny z nejlepších výsledků na světě. Lékařští specialisté jsou schopni zachraňovat děti s porodní hmotností 500 gramů a z nejkritičtější nejnižší věkové skupiny a hmotnosti pod 1000 gramů přes 50 % procent vrátit do života. V celé České republice existuje 12 perinatologických center a z nich má Krajská zdravotní dvě, v nemocnicích v Ústí nad Labem a v Mostě. Jde o centra vysoce specializované péče, prostřednictvím kterých zdravotníci poskytují komplexní péči o nejzávažnější stavy během těhotenství, porodu a šestinedělí, vyskytující se u matky, plodu či novorozence. Ústecké centrum má přesah do Libereckého kraje, mostecké na Lounsko a do Karlovarského kraje.

„Chtěl bych vyjádřit vděčnost Ústeckému kraji za podporu edukativních akcí, jakou je naše konference. Bez finanční podpory kraje by se nemohla uskutečnit,“ řekl v úvodu přednosta kliniky Tomáš Binder.

„Je mi velkou ctí, že jsem mohl převzít záštitu nad již 15. ročníkem Perinatologických dnů. Jsem totiž přesvědčen, že výsledky perinatologické péče v Ústeckém kraji jsou vynikající. Jménem svým a jménem vedení Ústeckého kraje vám všem za práci, kterou odvádíte ve prospěch těch nejmenších, děkuji," zdůraznil náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák, který vyslovil uznání přednostovi ústecké kliniky docentu Binderovi a jeho kolektivu za uspořádání konference.

„Podporujeme rozvoj perinatologie. Přihlásili jsme se do programu vypsaného Ministerstvem zdravotnictví, což přinese pro centra v Mostě a Ústí nad Labem vybavení v řádu zhruba 70 milionů korun pro každé centrum. Zdravotnická technika zastarává a je potřeba ji obnovovat. Stejný program vypsalo ministerstvo i pro onkogynekologii, kterou díky tomu vybavíme technikou za dalších  60 milionů korun. Kvalita péče se tím zlepší, ale je třeba říci, že technika a budovy nehrají zásadní roli. Tu hrají zaměstnanci oddělení, jimž děkuji i já, protože výsledky obou perinatologických center jsou skutečně excelentní," řekl Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice.

Zdroj: info@kzcr.eu

gg
Náměstek hejtmana Stanislav Rybák při zahájení konference

gg
Přednosta ústecké gynekologicko-porodnické kliniky Tomáš Binder

gg

gg

 

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 21.6.2017 / 21.6.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém