Orientační nabídka


 

Krajská zdravotní zvolí postup podle skutečného počtu výpovědí lékařů

11
Dnes publikovala některá média návrh ministra zdravotnictví Leoše Hegera o možném vyhlášení stavu nebezpečí v krajích, pokud by v důsledku kampaně „Děkujeme, odcházíme“ ohrozil masivní odchod lékařů zdravotní péči. Krajská zdravotní, a.s., však v současné chvíli nevidí důvod k přijímání předčasných závěrů a řešení.
 

 
 

 Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová zastává k tomuto neoficiálnímu plánu ministra zdravotnictví názor, že takový postup, pokud by měl vůbec přicházet v úvahu, by museli nejprve posoudit právníci. Podle ní navíc zatím není v Ústeckém kraji v tuto chvíli dostatek přesných informací o počtu výpovědí lékařů, aby mohl kraj zvažovat přijetí jakýchkoli mimořádných opatření. Příprava případných lokálních krizových scénářů je v první řadě v kompetenci jednotlivých nemocnic. Návrhy řešení celorepublikové situace vzniklé v souvislosti s očekávanými odchody lékařů nyní kraje očekávají od ministra zdravotnictví. Pokud by plány ministra zdravotnictví k řešení kritické situace dostaly konkrétní a oficiální podobu, je o nich možno diskutovat.

 Podle mluvčího Krajské zdravotní, a. s. (KZ), Jiřího Vondry, může začít KZ řešit situaci poté, kdy bude znát počty lékařů a z jakých oddělení odcházejí. KZ čeká na konečný stav výpovědí. V pondělí 3. ledna 2011 stanoví vedení Krajské zdravotní, a. s., další postup v rámci dané situace.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 29.12.2010 / 29.12.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém