Orientační nabídka


 

Krajská knihovna tradičně ocenila nejlepší knihovníky v Ústeckém kraji

V rámci Týdne knihoven proběhlo v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem vyhlášení výsledků ceny Knihovník Ústeckého kraje 2021. V průběhu slavnostního večera byli kromě knihovníků oceněni i vybraní zdravotníci a dobrovolníci, ředitelka knihovny Jana Linhartová na akci zároveň oznámila prodloužení děkovné kampaně pro zdravotníky do konce letošního roku.
Tisková zpráva ze dne 11. října 2021
b
 

Odkazy


 
 
Severočeská vědecká knihovna ve spolupráci s Ústeckým krajem a Svazem knihovníků a informačních pracovníků od roku 2015 každoročně vyhlašuje ocenění Knihovník Ústeckého kraje.  V rámci této ceny se tradičně vyhodnocuje činnost knihovnic a knihovníků ve veřejných knihovnách v obcích a městech s maximálním počtem 5 000 obyvatel. Mezi hlavní kritéria, která hodnotící komise složená ze zástupců zmiňovaných organizací hodnotí, patří spolupráce s obecními úřady, spolky a organizacemi v obci, inovativní přístup, rozsah služeb a komunitní aktivity nebo zapojení do celostátních projektů a kampaní.

Vyhlášení vítězů ocenění Knihovník Ústeckého kraje 2021 se uskutečnilo v prostorách krajské knihovny u příležitosti celorepublikové knihovnické kampaně Týden knihoven, která tradičně probíhá v prvním týdnu v říjnu. „Slavnostního večera se kromě hostů ze Svazu knihovníků a informačních pracovníků a vedení naší knihovny zúčastnil i nejvyšší zástupce našeho zřizovatele, hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. Z významných hostů, s nimiž jsme počítali, nedorazil pouze ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, jenž byl na poslední chvíli odvolán na jednání k panu prezidentovi, pro účastníky akce však natočil milý video-vzkaz,“ říká ředitelka Severočeské vědecké knihovny Jana Linhartová

Vítězkou letošního ročníku Knihovníka Ústeckého kraje se stala paní Alžběta Zachariášová z Obecní knihovny Velké Chvojno, jež vynikajícím způsobem propojuje činnosti knihovny se vzděláváním a aktivitami dětí a mládeže a úzce spolupracuje s místní komunitou a školou. Druhé místo obsadila paní Judita Hessová z Obecní knihovny Vroutek, na třetím místě se pak umístila paní Simona Švandrlíková z Městské knihovny Košťany. Kromě gratulace a věcných darů vítězové získali od Ústeckého kraje i finanční odměnu, která se v závislosti na umístění pohybuje v rozmezí pěti až patnácti tisíc korun. 

V letošním roce se naše hodnotící komise rozhodla udělit ještě jednu speciální cenu za dlouhodobou a obětavou činnost v knihovně, kterou získala paní Kateřina Hlavinková z Městské knihovny Terezín,“ doplňuje k výsledkům letošního ocenění knihovníků krajská metodička Severočeské vědecké knihovny Jana Bednářová.

Jak jsme již předem avizovali, v rámci letošního oceňování knihovníků jsme po dohodě s naším zřizovatelem zároveň ocenili i vybrané zdravotníky a dobrovolníky, kteří se svým nasazením významně podíleli na boji proti pandemii koronaviru a na pomoci obětem postiženým tornádem,“ dodává k průběhu slavnostního večera ředitelka knihovny Jana Linhartová s tím, že se knihovna zároveň rozhodla prodloužit svou děkovnou kampaň pro zdravotníky do konce letošního roku. Všichni zdravotníci, bez ohledu na to, ve kterém zdravotnickém zařízení a na jaké pozici pracují, tak mohou až do 31. prosince 2021 využít možnost zdarma se zaregistrovat do Severočeské vědecké knihovny.

b
Společná fotografie oceněných a vyznamenaných s hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem

a
Ředitelka Severočeské vědecké knihovny Jana Linhartová

 



 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 11.10.2021 / 11.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém