Orientační nabídka


 

Krajské kolo v soutěži Vesnice roku 2006 zná svého vítěze

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Krajské kolo v soutěži Vesnice roku 2006 zná svého vítěze
Hejtman Ústeckého kraje přijal pozvání na slavnostní vyhlášení krajského kola Vesnice roku 2006. Vše se konalo v Brozanech nad Ohří, tedy v obci, která je zároveň letošním vítězem a postupuje do celostátního finále. Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo 19 obcí, což je zatím v našem kraji rekordní počet, nejvíc přihlášených obcí je z Litoměřicka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 31.8.2006

 

Krajské kolo v soutěži Vesnice roku 2006 zná svého vítěze

 

Hejtman Ústeckého kraje přijal pozvání na slavnostní vyhlášení krajského kola Vesnice roku 2006. Vše se konalo v Brozanech nad Ohří, tedy v obci, která je zároveň letošním vítězem a postupuje do celostátního finále. Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo 19 obcí, což  je zatím v našem kraji rekordní počet, nejvíc přihlášených obcí je z Litoměřicka. 

     „Věřím, že tato soutěž konečně začíná naplňovat smysl, s nímž byla vyhlášena. Protože se Ústecký kraj podílí na obnově venkova desítkami milionů korun v různě orientovaných dotačních programech, mohu s potěšením oznámit, že pro všechny finalisty letošního ročníku jsou připraveny zvláštní finanční odměny – naši hostitelé se mohou těšit na finanční prémii 70 tisíc korun a dalších devět obcí také nepřijde zkrátka. A protože brozanským patří celokrajské vítězství a postup do celostátního kola, přeji jim co nejlepší umístění v celorepublikové konkurenci. Myslím si, že na získání celostátního titulu rozhodně mají,“ řekl hejtman Jiří Šulc.  Mezi oceněné obce bylo z krajského rozpočtu rozděleno celkem 330 tisíc korun, z toho 210 tisíc z účelových finančních prostředků v rámci rozpočtu kanceláře hejtmana a 120 tisíc korun z rezervy odboru regionálního rozvoje krajského úřadu.

     Při hodnocení jednotlivých soutěžících obcí posuzovala hodnotitelská komise 8 následujících okruhů : koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péči o stavební fond a obraz vesnice, občanskou vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péči o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci a péči o krajinu. Každá obec byla navštívena krajskou hodnotitelskou komisí.

„Snažím se být co nejvíce v kontaktu se zástupci obecní samosprávy a když cestuji po našem regionu, vidím jak tváře vesnic postupně krásní, jak se jejich pravá podoba pozvolna vylupuje z ulity šedivých a zaprášených normalizačních let. Byl odveden velký kus práce, je znát, že lidem není lhostejné místo kde žijí, že mají snahu pozvednout své obce a vytvořit z nich sídlo, kde mohou spokojeně žít, pracovat a vychovávat své potomky. Mohu také s uspokojením konstatovat, že mnohé obce našly dobrého partnera právě v Ústeckém kraji a v jeho volených zástupcích a také v řadách úředníků krajského úřadu – umíme najít společnou řeč na cestě směřující k obnově obcí,“ ocenil práci obyvatel vesnic hejtman. Vítěz celostátního kola soutěže Vesnice roku 2006 bude vyhlášen v termínu do 31.10.2006.

 

Výsledky krajského kola soutěže Vesnice roku 2006 :

 

Ocenění:

Zlatá stuha – vítěz krajského kola: Brozany nad Ohří

Zelená stuha – za péči o zeleň a životní prostředí: Chotiněves

Modrá stuha – za společenský život:  Hoštka

Bílá stuha – za činnost mládeže: Vědomice

 

Diplomy:

Diplom za vzorné vedení obecní knihovny – Libochovany

Diplom za vzorné vedení kroniky – Zubrnice

Diplom za rozvíjení lidových tradic – Libotenice

Diplom za kvalitní květinovou výzdobu v obci (Fulínova cena) – Vědomice

 

Krajská komise dále udělila mimořádné ocenění za činnost sboru dobrovolných hasičů obcím Líšťany a Mašťov.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocenění předal Jiří Šulc starostovi Luďkovi Novému
Ocenění předal Jiří Šulc starostovi Luďkovi Novému

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 31.8.2006 / 31.8.2006 | Zveřejnit od-do: 31.8.2006-30.9.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém