Orientační nabídka


 

Krajské příspěvkové organizace budou mít nové ředitele

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Rekonkurzy - nedílná součást transformace krajského zdravotnictví spojená s optimalizací sítě zdravotnických zařízení.
 

 
 

Krajské příspěvkové organizace budou mít nové ředitele

 

Tisková zpráva ze dne 09.10.2003

 

Rada Ústeckého kraje vyhlásila na své poslední schůzi (3.10.2003) hned několik výběrových řízení. Jedná se o řízení na obsazení funkce ředitele/ky některých příspěvkových organizací Ústeckého kraje: ÚZZS Ústí nad Labem, Kojenecký ústav Most, Dětský domov Rumburk, Psychiatrická léčebna Petrohrad, Masarykova nemocnice Ústí nad Labem, Nemocnice Teplice. Zároveň rada odvolala k 31.12. 2003 stávající ředitele těchto příspěvkových organizací z jejich funkcí. Odvoláni byli také ředitelé Zdravotnické záchranné služby Teplice, Žatec a Děčín, výběrové řízení na tato místa však vyhlášeno nebude, protože k 1.lednu 2004 dojde ke sloučení zdravotnických záchranných služeb v kraji pod jeden subjekt. „Rada k tomuto kroku přistoupila po podrobném projednání. Chápeme ho jako nedílnou součást transformace krajského zdravotnictví spojeného s optimalizací sítě zdravotnických zařízení,“ řekl hejtman Jiří Šulc. Dodal, že rekonkurzy prošli nebo ještě projdou ředitelé všech příspěvkových organizací Ústeckého kraje.

Přípravou výběrového řízení na nové ředitele pověřila rada ředitele krajského úřadu Jiřího Kubrichta, který by měl v nejbližší době poptat nejméně 3 personální agentury pro zjištění návrhu na organizaci a zabezpečení výběrových řízení. Rada také jmenovala členy komise pro hodnocení uchazečů o posty ředitelů. V komisi zasednou kromě zástupců kraje také zástupci obcí a České lékařské komory. „Naší snahou není za každou cenu vyměnit ředitele organizací - předpokládáme, že někteří z nich své funkce obhájí. Jde mimo jiné i o to, že byli jmenování okresními úřady za různých podmínek a výběrové řízení by mělo tyto podmínky srovnat,“ uvedl náměstek hejtman Zděnek Lavička. „Mám za to, že výběrové řízení bude prospěšné i tím, že z něj vzešlý ředitel organizace má daleko silnější mandát než ředitel někým jmenovaný,“ dodal Lavička.

Ústecký kraj je zřizovatelem 18 příspěvkových organizací v oblasti zdravotnictví. V roce 2003 byli na základě výběrových řízení jmenováni noví ředitelé u těchto příspěvkových organizací: Nemocnice Děčín, p.o., Nemocnice Most, p.o., Nemocnice Chomutov, p.o., NNP Ryjice, p.o. a Dětská ozdravovna Jetřichovice, p.o. Výběrové řízení na ředitele Nemocnice Louny, p.o., bylo vyhlášeno Radou Ústeckého kraje dne 17. září 2003. Protože od 1.1.2004 by mělo dojít ke sloučené záchranných zdravotnických služeb pod jeden subjekt, nevyhlásila rada výběrová řízení na místa ředitelů Zdravotnické záchranné služby Teplice, Žatec a Děčín.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.10.2003 / 9.10.2003 | Zveřejnit od-do: 9.10.2003-9.11.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém