Orientační nabídka


 

Krajské radní Pavla Koudu a Milana France vedla do děčínského gymnázia zvědavost

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Členové Rady Ústeckého kraje se na místě seznámili s aktuálním stavem rozsáhlé rekonstrukce děčínského gymnázia, za níž Ústecký kraj doposud zaplatil 70 milionů korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  14. 10. 2005

 

Pavla Koudu a Milana France vedla do děčínského gymnázia zvědavost

 

Krajští radní Pavel Kouda a Milan Franc navštívili 14. října víceleté všeobecné gymnázium v Děčíně, které je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje. Vedení školy je seznámilo s postupem rozsáhlé rekonstrukce, probíhající za provozu od roku 2003. Práce děčínské stavební společnosti Stamo, jež je dodavatelem stavební části, jsou rozvržené do pěti etap. V současnosti probíhají dvě najednou, třetí a čtvrtá, řešící kompletní rekonstrukci půdních prostor na učebny a kabinety.

          „Vedla mě sem mimo jiné také zvědavost jak se škola změnila od té doby co jsem tady graduoval,“ přiznal se Milan Franc, který zde studia dokončil v roce 1978. Společně s Pavlem Koudou si prohlédli, v doprovodu ředitele Milana Šonky, školu od půdy až po šatní prostory v suterénu. Pozornost věnovali již modernizované části gymnázia, které reflektují na nové přísné předpisy. „Je to samozřejmě kontrast jak to nyní vypadá, ale jsem optimista,“ nechal se slyšet Pavel Kouda a dodal:

„Gymnázia vždy patřila ke vzdělávacím ústavům, které vzbuzovaly u veřejnosti respekt a vážnost. Jsem přesvědčený, že je tomu tak i v Děčíně. O škole se ví, vede si dobře a jsem přesvědčený, že modernizace prospěje všem. Především studentům, kterých je tu téměř  550. Jen musíte být ještě chvíli trpěliví a vydržet to do roku 2007, kdy mají být řemeslníci hotoví. Bohužel, protože jde o školy, které jsou z pohledu historie dost staré, narážíme u nich na problém, že nejsou dostatečně vybavené sportovišti. Závěrečná etapa, která se v současné době začíná investorsky projednávat, včetně dlouhodobého záměru, by měla pamatovat i na možnost vybudovat venkovní hřiště.“

         Rekonstrukce děčínského gymnázia, sídlící v jedinečném objektu realizovaném v roce 1899 podle návrhu architekta Zítka, je finančně velmi náročná. Cena zatím dokončených prací, hrazených z rozpočtu Ústeckého kraje, představuje 70 milionů korun.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Krajské radní Pavla Koudu a Milana France vedla do děčínského gymnázia zvědavost

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.10.2005 / 18.10.2005 | Zveřejnit od-do: 14.10.2005-14.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém