Orientační nabídka


 

Krajské střední školy a učiliště mají v konkurenci úspěchy

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Krajské střední školy a učiliště mají v konkurenci úspěchy
Střední školy zřizované Ústeckým krajem každoročně obsazují nejvyšší příčky v nejrůznějších soutěžích. Z posledních úspěchů lze zmínit úspěšnou reprezentaci krajských škol na celostátní výstavě Vzdělání a řemeslo 2005, tradičně pořádanou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR, která proběhla v Českých Budějovicích.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7. 11. 2005

 

 

Krajské střední školy a učiliště mají v konkurenci úspěchy

 

 

Střední školy zřizované Ústeckým krajem každoročně obsazují nejvyšší příčky v nejrůznějších soutěžích, ať už krajských nebo republikových. Z posledních úspěchů lze zmínit úspěšnou reprezentaci krajských škol na celostátní výstavě Vzdělání a řemeslo 2005, tradičně pořádanou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Z Českých Budějovic, kde se výstava konala, si Střední škola cestovního ruchu ve Varnsdorfu odvezla palmu vítězství v gastronomii a druhé místo v oděvním a kožařském oboru. Střední odborné učiliště služeb Litvínov – Hamr bylo oceněno za nejlepší prezentaci školy, Střední odborná škola a SOU v Roudnici nad Labem byla porotou oceněna prvním místem v oboru technickém a ostatních oborech. Na stejném poli „bojovalo“ také SOU Stavební z Chomutova. Ani jeho zástupci neodjeli domů s prázdnou, obsadili 3. místo.

   „ Ústecký kraj je od roku 2001 zřizovatelem 86 (tedy většiny) středních škol. V životě kraje představují významný faktor. Cíleně působí a ovlivňují nejen individuální osudy jeho obyvatel, ale ve svém důsledku také vzdělanostní strukturu a kvalitu pracovní síly. Krajskou soustavu středních škol tvoří 19 gymnázií a 77 dalších středních škol. Od sebe se liší nabízenou škálou oboru vzdělání – od zdravotnictví po informatiku, strojírenství, poštovní služby až po obory zabývající se  automechanikou, autotronikou, ekonomií či zemědělstvím,“ říká zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka, který má resort v Ústeckém kraji na starosti. Největší ze vzdělávacích středoškolských ústavů je v Mostě, který navštěvuje 1 100 žáků, nejmenší z krajských škol pak má zhruba 200 studentů.

   „Všechny školy se zaměřují na kvalitní přípravu žáků a jejich budoucí profesní dráhu nebo je připravují na studium na vysokých školách v Čechách i v zahraničí. Pro Ústecký kraj je vzdělání obyvatel nejvyšší prioritou. Proto chceme vytvořit všem žákům, kteří se chtějí něco naučit, dostatečný prostor. Podporujeme nejen talenty, ale i ty, kteří touží rozvíjet své schopnosti a dovednosti. Domnívám se, že prospěšné jsou také různé projekty a soutěže, které jsou pro žáky „prubířským kamenem“, v němž si mohou objektivně porovnat znalosti a dovednosti nabyté ve škole. V konkurenci jiných získávají nejen zkušenost, ale i rozhled, který jim usnadní další profesní růst a je odrazovým můstkem k solidnímu zaměstnání,“ konstatoval Radek Vonka.    

 

Vydala: Mgr. Romana ŽATECKÁ, tisková mluvčí Ústeckého kraje

              tel. 475 657 720, 603 192 631

              e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.11.2005 / 7.11.2005 | Zveřejnit od-do: 7.11.2005-7.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém