Orientační nabídka


 

Krajské zastupitelstvo schválilo založení Energetického centra Ústeckého kraje

Na jednání Zastupitelstva Ústeckého kraje bylo schváleno založení nové příspěvkové organizace s názvem Energetické centrum Ústeckého kraje (ECÚK). Důvodem pro tento krok je především nutnost koordinovaného přístupu v oblasti energetické efektivity.
Tisková zpráva ze dne 27. června 2022
ECÚK
 

 
 
Kraj má poměrně rozsáhlé energetické hospodářství, spravuje více než 1000 objektů. Jen spotřeba elektřiny a zemního plynu dosahuje ročně 111 GWh, přičemž v následujícím období přinese „green deal“ a změny mezinárodní politické situace řadu turbulencí v oblasti cen energií a jejich dostupnosti.

Hlavním úkolem ECÚK bude zajišťování služeb energetického managementu pro potřeby Ústeckého kraje a jeho příspěvkových organizací. Centrum bude od roku 2023 poskytovat poradenství a konzultační služby v oblasti úspor energií také pro obce a veřejnost v rámci strategického projektu Ústeckého kraje připraveného do Operačního programu Spravedlivá transformace.

„Zcela novým konceptem je působení sítě veřejných energetiků. Tuto službu chce Ústecký kraj  prostřednictvím energetického centra poskytovat ve všech sedmi okresech kraje. Nabízet bude například pomoc při zpracování energetických koncepcí měst a obcí, pomoc s přípravou projektů na efektivní čerpání finančních prostředků nejen z Fondu pro spravedlivou transformaci. Jeho výraznou roli shledávám i v odborné podpoře pro rozvoj komunitní energetiky,“ uvedla radní Ústeckého kraje Iva Dvořáková, do jejíž gesce spadá téma transformace regionu.
 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 27.6.2022 / 27.6.2022 | Zveřejnit od: 27.6.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém