Orientační nabídka


 

Krajský seminář se zaměřil na duševní zdraví

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se pod záštitou zmocněnkyně vlády pro lidská práva Kláry Šimáčkové Laurenčíkové konal seminář k tématu práce s agresí, duševního zdraví dětí a rozvoje socioemočních dovedností. Semináře se kromě předních odborníků na danou problematiku zúčastnily také radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková a předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková.
Tisková zpráva ze dne 31. května 2023
01
 

 
 
Akci zahájila radní Ústeckého kraje Jindra Zalabáková: „Je mi velkou ctí, že vás mohu přivítat na půdě Krajského úřadu Ústeckého kraje. Mám velkou radost, že se setkali dva velcí hráči, tedy Úřad vlády a Ústecký kraj, a připravili pro vás seminář k problematice, která tíží nejen náš kraj, ale i celou Českou republiku. Věřím, že si z něj odnesete spoustu užitečných informací a poznatků. Vystoupí zde odborníci, kteří vědí, jak pracovat s duševním zdravím. Seznámíte se také s dobrou praxí. Pevně věřím, že budete odjíždět s vědomím, že je potřeba se problematikou duševního zdraví zabývat a že Ústecký kraj je vám k dispozici.“

Na semináři byly představeny programy s akcentem na trauma respektující přístup, pozitivní podporu managementu žákovského chování a programy na práci s agresí v žákovských kolektivem. Vystoupili zde odborníci z neziskových organizací Nevypusť duši, AiSIS a Society for All či týmy dětského duševního zdraví z Kutnohorska a Fokusu Labe. Semináře se také zúčastnil Zdeněk Svoboda z Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, který je zaangažovaný v tématu podpory znevýhodněných dětí. K diskusi byli přizváni zmocněnkyně vlády pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková i zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstva práce a sociálních věcí, aby naslouchali podnětům z terénu a mohli vůči tomu nastavit evropské výzvy. 

1
Na krajském úřadě se konal seminář k duševnímu zdraví

 

2
 

3
Zahájila jej radní Jindra Zalabáková

 

4
Daniela Syrovátková (vlevo) představila programy neziskové organizace Nevypusť duši

 

5
Záštitu nad seminářem převzala Klára Šimáčková Laurenčíková (pátá zleva)

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 31.5.2023 / 31.5.2023 | Zveřejnit od: 31.5.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém