Orientační nabídka


 

Krajský úřad hostí zdravotně-sociální kongres

001
V konferenčním sále Krajského úřadu Ústeckého kraje se nyní odehrává významný zdravotně-sociální kongres, který se zabývá problematikou rehabilitace zdravotně postižených a základy sociální a ošetřovatelské péče v sociálních službách. Nad akcí převzala záštitu hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, která konferenci zahájila svým proslovem.
Tisková zpráva z 3. května 2011
 

 
 

„Považuji za velmi důležité, že na tomto fóru dojde k vzájemné výměně odborných názorů specialistů z oblasti rehabilitačního lékařství a funkcionářů z oblasti sociálních služeb i jiných organizací, které se problematikou dlouhodobě zdravotně postižených zabývají,“ uvedla v úvodu hejtmanka. Vedle ní se za Ústecký kraj konference zúčastnili radní pro sociální oblast Jana Ryšánková, zastupitelé Hassan Mezian (zdravotní a sociální komise) a Petr Husák (sociální výbor) a také vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví krajského úřadu Petr Severa.

 

Kongresu se zúčastnili zájemci z oblasti zdravotní a sociální na území kraje a přilehlých oblastí. Dozví se užitečné informace, poznatky z praxe  a novinky. Dopolední a odpolední bloky jsou věnovány například sociálním reformám, moderní rehabilitaci, zdravotně – sociální péči v Ústeckém kraji, činnosti pečovatelské služby, vzdělávání dětí, žáků a studentů se zdravotním postižením atd. O přednášky se postarají odborníci z ministerstva zdravotnictví, Masarykovy nemocnice v Ústí, Pečovatelské služby v Ústí, Centra pro zdravotně postižené Ústeckého kraje a z dalších organizací.

 

Hned v první přednášce Tomáš Roubal, analytik z Ministerstva zdravotnictví ČR, zhodnotil, že zdravotní stav obyvatel Ústeckého kraje patří k těm horším v republice. Každoročně dá kraj do zdravotnické péče více než 600 milionů korun, za rok 2010 to bylo konkrétně 620 milionů. V současné době se v regionu nachází celkem 20 nemocnic.

 

„Já osobně i vedení Ústeckého kraje přikládáme tématu kongresu důležitý význam. Problematika integrace zdravotních a sociálních služeb je cestou, kterou je nutné reálně vykročit v rámci zvyšování životních jistot a kvalit každého občana naší republiky. Chtěla bych vás ujistit, že vedení kraje přikládá kvalitám života našich občanů, zdravotně postiženým i péči o zajištění našich seniorů trvalou a mimořádnou pozornost. Důkazem je vysoká kvalita sociálních služeb v Ústeckém kraji a velmi dobře uplatňovaný systém komunitního plánování,“ uvedla Jana Vaňhová.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

01
Kongres zahájila hejtmanka Jana Vaňhová (uprostřed), vedle ní sedí vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje Petr Severa.

01
Sociální oblast spadá do kompetencí radní Jany Ryšánkové, vedle které zasedl krajský zastupitel a předseda sociálního výboru Petr Husák.

01
O kongres byl mezi účastníky velký zájem, což dokazuje pohled do sálu.

01

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 3.5.2011 / 3.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém