Orientační nabídka


 

Krajský úřad hostil jednání o podpoře hospodářského rozvoje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Krajský úřad hostil jednání o podpoře hospodářského rozvoje
Krajský úřad Ústeckého kraje se stal ve dnech 27. a 28. února po Drážďanech a Wroclavi hostitelem třetího mezinárodního diskusního kruhu "Podpora hospodářského rozvoje".
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1.3.2006

 

Krajský úřad hostil jednání o podpoře hospodářského rozvoje

 

            Krajský úřad Ústeckého kraje se stal ve dnech 27. a 28. února po Drážďanech a Wroclavi hostitelem třetího mezinárodního diskusního kruhu „Podpora hospodářského rozvoje“. Toto setkání podnikatelů a zástupců měst a obcí z Ústeckého kraje a Spolkové republiky Německo, které se uskutečnilo v rámci projektu 3-CIP, zorganizoval odbor hospodářské strategie krajského úřadu. Ústecký kraj na jednání zastupoval náměstka a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka.  Setkání včetně workshopů zaměřených na strojírenství a konstrukci zařízení, chemii a plasty a statistickou databázi navštívilo přes 80 účastníků.

„Lidé v našich regionech vědí, kde máme své slabiny, ale vědí též, jaké máme své výhody. Naše průmyslová tradice, školy, přírodní podmínky, obchodní vazby, technická i geografická poloha, to vše nám umožňuje postavit se opět do čela úspěšných průmyslových regionů. Podpora hospodářského rozvoje je velmi široké téma. Od finanční podpory, ke které bohužel velmi často sklouzáváme u nás doma, přes organizační podporu až po vytváření „welfare“, tedy přívětivé a ochotné úřady s úředníky schopnými rychle, účinně a včas vyřešit problémy trápící podnikatele. K tomu však patří též schopnost podnikatelů formulovat své problémy tak, aby jim bylo možno porozumět, aby je bylo možno uchopit a hledat řešení,“ řekl ve svém projevu náměstek hejtmana Radek Vonka. „I podnikatelé často zapomínají na to, že nejprve by měli hledat možnosti uvnitř podnikatelského stavu, v komorách, spolcích či svazech, tam formulovat problém a s tím přijít za úřady, za politiky, kteří jej pak mohou řešit,“ dodal.

Ústecký kraj si podle náměstka hejtmana Radka Vonky uvědomuje, že budoucnost je spojená s rozvojem průmyslu, s inovacemi, se znalostní ekonomikou. „I proto jsme v loňském roce zřídili jako poradní orgán Rady Ústeckého kraje komisi s názvem „Rada pro vědu, vývoj, výzkum a inovace“. V této radě se scházejí přední odborníci z podnikatelského sektoru v kraji, kteří mají prokazatelné úspěchy v inovacích, v aplikovaném výzkumu i ve spolupráci s vědeckovýzkumnou základnou. Působí zde také  zástupci vysokých škol a výzkumných ústavů. Ti všichni nám pomáhají nalézat způsoby, jak nejlépe vytvářet podmínky pro podporu inovačních snah podnikatelů,“ uvedl Radek Vonka.

Projekt 3-CIP, v rámci kterého se jednání uskutečnilo, byl vytvořen se záměrem pozvednout ekonomickou úroveň přeshraničního trojúhelníka – Německa, Polska a České republiky. Jedná se o společný projekt preshraniční spolupráce v rámci programu INTERREG III C pod záštitou EU. Hlavním cílem je posílení společné ekonomické základny  a spolupráce jednotlivých regionálních ekonomických subjektu na úrovni spolkových zemí Saska a Brandenburska, polských vojvodství Velkopolského, Lubuského a Dolnoslezského a také Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje.

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

 

Ústecký kraj na jednání zastupoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka
Ústecký kraj na jednání zastupoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.3.2006 / 3.3.2006 | Zveřejnit od-do: 3.3.2006-3.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém