Orientační nabídka


 

Krajský úřad koordinuje situaci v Duchcově

logo ÚK
V důsledku neutěšené sociální situace v Duchcově způsobené neřešením sociálních problémů a vzájemnou neinformovaností vznikla nutnost svolávání společných schůzek všech participujících institucí v rámci sociální práce v Duchcově. Pravidelné koordinační schůzky metodicky zaštiťuje odbor sociálních věcí krajského úřadu. Cílem je pravidelné předávání informací v rámci prováděného monitoringu vyhlášené „Nulové tolerance“, vytipování rodin pro další sociální práci se spolupracujícím NNO , vzájemná informovanost všech spolupracujících institucí.
Tisková zpráva z 8. srpna 2013
 

 
 

Na společné schůzce, která se uskutečnila 6. srpna, byly sděleny výsledky v rámci prováděného monitoringu:

 

-          Za období od 21. 5. 2013 do 2. 8. 2013 byly provedeny kontroly v 68 domech a 164 bytech, některé z nich opakovaně.

-           Stavební úřad na základě monitoringu zaslal 14 výzev majitelům domů a 13 výzev za odpady. Bylo zahájeno jedno řízení na vyklizení domu (Riegrova 15).

-          Na ÚP Teplice a FÚ Teplice byla zaslána informace o stavu domů, kde se pronajímají byty. Vzhledem k podezření na černý odběr pitné vody byl kontaktován SČVaK, a. s.

-          Z důvodu neoprávněného odběru elektrické energie ve třech domech byla kontaktována PČR a společnost ČEZ.

-          Na ZŠ nahlášeno 5 dětí, které byly v domě vyučování zastižené doma, jedná se o opakovaný jev, zejména ke konci týdne – podezření na skryté záškoláctví.

-          Na ekonomický odbor bylo nahlášeno celkem 10 nájemníků k prověření, zda mají přihlášené psy.

-          Dvě rodiny byly převzaty do dlouhodobého sledování odboru sociálních věcí z důvodu nadměrného nepořádku v bytě. Pro neuspokojivé životní podmínky dětí je jedna rodina nahlášena na OSPOD Teplice. U jedné rodiny, která se navrátila z Anglie, probíhá soudní dohled na děti.

 

Dále byly všechny subjekty informovány o výběru nejvhodnější nabídky v rámci Individuálního projektu Ústeckého kraje na služby – Sociálně aktivizační služby  pro rodiny v Duchcově – od září tohoto roku budou  zajišťovány Oblastní charitou Most.

 

Občanské sdružení Květina informovalo o přestěhování cca 10 rodin do objektu v Červeném Újezdu. Objekt není zkolaudován a tudíž žádný z klientů, který bude žádat o dávky státní sociální podpory a dávky pomoci v hmotné nouzi na bydlení, je neobdrží. Za těchto podmínek nebude lukrativní pro klienty se do o Červeného Újezdu stěhovat.

 

Na pracovní schůzce byla také projednána problematika oznámených pochodů v srpnu 2013 a konání „kulatého stolu“ dne 8.8.2013 pod záštitou Martina Kliky, radního pro sociální věci a bezpečnost. Z neziskových organizací se kulatého stolu zúčastní pouze Oblastní charita Most. Ostatní neziskové organizace ani zástupci z řad Romů se jednání údajně nezúčastní z důvodu účasti zástupce DSSS.

Přesto všichni shodně uvedli, že budou informovat a instruovat své klienty o neúčasti v pochodu, zdržení se v domácím prostředí apod.

 

Připravují se pravidelná veřejná shromáždění k nulové toleranci, kde  by byla široké veřejnosti vysvětlena přijatá opatření  a  jejich přínos pro občany města Duchcova.

 

Další společná schůzka proběhne 3. září 2013.

 

Připravila:

Mgr. Petra Lafková

Odbor sociálních věcí

 

 

Kontakt:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 726

Mob.:+420 737 203 666

Mail:   hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 8.8.2013 / 8.8.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém