Orientační nabídka


 

Krajský úřad pomáhá starostům obcí zasažených povodněmi

logo ÚK
Odborníci Krajského úřadu Ústeckého kraje dnes zahájili sérii setkání, v rámci kterých starostům obcí postižených velkou vodou radí, jak nyní postupovat. Během krátkého školení získají informace, jak a kam hlásit způsobené škody, jak žádat o peníze a jak nakládat s odpadem. Také se vybrané obce dozvěděly, že dostanou od kraje jako dárek vysoušeče. Se školením se začalo v Roudnici nad Labem, kam přijelo na dvacet starostů.
Tisková zpráva ze dne 12. června 2013
 

 
 

Hned na úvod byli starostové seznámeni s prvotním odhadem nákladů letošních povodní. Částka se vyšplhala na 323 milionů korun. V roce 2002 to bylo 400 milionů korun. Hlavními tématy setkání bylo zpracování nákladů na obnovu území, dopravní obslužnost postižených obcí, odvoz povodňových odpadů, humanitární pomoc a další nezbytné informace, které budou muset představitelé řešit po zrušení stavu nouze.

Obce nyní mohou žádat o materiální pomoc ze skladu humanitární pomoci v České Kamenici, kde jsou k dispizici veškeré čistící a úklidové prostředky. Ústecký kraj zapůjčuje mimo jiné také vysoušeče. Vědomice, Chodouny a Černěves dostanou deset kusů jako dar, tudíž je nebudou muset vracet a zůstanou jim v užívání i do budoucna.

Delegaci krajského úřadu tvořili vedoucí Odboru ekonomického KÚÚK Stanislav Dostál, vedoucí Odboru životního prostředí a zemědělství KÚÚK Veronika Miláčková, vedoucí Odboru dopravy a silničního hospodářství KÚÚK Jindřich Franěk, dále vedoucí Oddělení rozpočtu a výkaznictví KÚÚK Blanka Andresová a vedoucí Oddělení investic a údržby majetku kraje KÚÚK Zdeněk Teufl. Nechyběl pracovník krajského krizového řízení Jiří Čermák z odboru Kancelář hejtmana KÚÚK.

Školení se postupně odehrají v Roudnici nad Labem, Litoměřicích, Lovosicích, Ústí nad Labem, Lounech a v Děčíně.

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Delegace z Krajského úřadu Ústeckého kraje (zleva): Blanka Andresová, Stanislav Dostál, starosta Roudnice nad Labem Vladimír Urban, Veronika Miláčková a Jindřich Franěk

01
Představitelé obcí postižených povodněmi na Roudnicku

v zasedacím sále Městského úřadu Roudnice nad Labem

01
Zcela vpravo je pracovník krizového řízení odboru Kancelář hejtmana KÚÚK Jiří Čermák.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 12.6.2013 / 12.6.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém