Orientační nabídka


 

Krajští radní jednali o zajištění veřejné autobusové dopravy na mimořádné schůzi

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
O zajištění základní dopravní obslužnosti v autobusové dopravě jednala dnes na mimořádné schůzi Rada Ústeckého kraje. Radní především konstatovali, že DPÚK zveřejnil veřejné prohlášení, v němž se zmínil o ukončení provozu autobusové dopravy po 8. září 2006. Dále odsouhlasili seznam tzv. školních spojů, které by v případě jejich nezajištění ze strany DPÚK zajistil krajský úřad do doby zahájení činnosti společnosti ČSAD Česká Lípa a.s..
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 25.8.2006

 

Krajští radní jednali o zajištění veřejné autobusové dopravy na mimořádné schůzi

 

O zajištění základní dopravní obslužnosti v autobusové dopravě jednala dnes na mimořádné schůzi Rada Ústeckého kraje. Radní především konstatovali, že dominantní dopravce, Dopravní podnik Ústeckého kraje (DPÚK) zveřejnil veřejné prohlášení, v němž se zmínil o ukončení provozu autobusové dopravy po 8. září 2006. Dále odsouhlasili seznam tzv. školních spojů, tedy spojů které se vrací do jízdních řádů po letních prázdninách 4. září, které by v případě jejich nezajištění ze strany DPÚK zajistil krajský úřad do doby zahájení činnosti společnosti ČSAD Česká Lípa a.s.. Konkrétní podobu tohoto řešení ale krajská rada zatím neupřesnila.

Předseda pracovní skupiny pro otázky dopravní obslužnosti v Ústeckém kraji, jmenované hejtmanem Jiřím Šulcem, náměstek Petr Fiala informoval, že DPÚK dosud nesdělil, zda je provoz tzv. školních spojů od 4. září ohrožen tím, že jeho autobusy nevyjedou. „Tuto otázku jsme DPÚK, a nejen my, položili několikrát v průběhu tohoto týdne a nikdy jsme nedostali jednoznačnou odpověď. DPÚK nijak neupřesnil své faktické úmysly, které se týkají zajištění dopravy od 4.9., tedy zda autobusy DPÚK budou skutečně jezdit,“ konstatoval Petr Fiala jehož Jiří Šulc doplnil: „DPÚK je držitelem licencí a zatím nám neoznámil, tak jak mu to zákon ukládá, že by od 4.září chystal nějaké změny v rozsahu dopravních služeb nabízených v jízdním řádu. I vzhledem k jeho veřejnému oznámení z 24. srpna jsme se shodli na tom, že se musíme připravit i na situaci, kdy by autobusy DPÚK na školních spojích, zdůrazňuji protiprávně, nevyjely,“ konstatoval Jiří Šulc. „Cílem všech našich jednání s dopravci i dalšími stranami je minimalizování rizik nevyjetí autobusů na spojích, tak jako to občané zažili mezi 1. až 4. srpnem. Jedná se jednak o tvz. školní spoje a dále o nástup nové dopravní společnosti od 9. září. Od nového dopravce, tedy ČSAD Česká Lípa ale chceme co nejdříve vidět garance jak DPÚK zastoupí. Jakým způsobem zajistí přepravu občanů, jak mají zajištěny kvalitní autobusy, pochopitelně včetně personálu,“ uzavřel hejtman.

 

 

Připravil : František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 25.8.2006 / 25.8.2006 | Zveřejnit od-do: 25.8.2006-25.8.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém