Orientační nabídka


 

Krajští úředníci navštívili dálnici D8

znak
Vedoucí odborů Krajského úřadu Ústeckého kraje za doprovodu hejtmanky Jany Vaňhové navštívili v rámci své porady těleso nedokončené dálnice D8. O odvolání proti vydanému sloučenému územnímu rozhodnutí a stavebnímu povolení na poslední úsek momentálně rozhoduje krajský stavební úřad. Rozhodnutí by mělo padnout do konce dubna.
 

 
 

Tisková zpráva z 13. dubna 2012

 

„Na dokončení dálnice Ústeckému kraji hodně záleží. Uleví se lidem žijícím v obcích na objízdných trasách a kraj bude atraktivnější pro potenciální investory. Věřím, že konec roku 2014 je reálný termín,“ řekla hejtmanka Jana Vaňhová.  Vedoucí odborů si prohlédli např. most nad obcí Vchynice, který by mohl být v blízké době uveden do provozu. Most je vybaven protihlukovým tubusem, který bude chránit obec od nepříjemných důsledků automobilové dopravy. V blízkosti se nachází také nádrž, ve které se shromáždí povrchové vody v případě větší havárie. Z ní potom může být znečištění odčerpáno, aby nezatížilo podzemní vody.

 

Další zastávkou bylo Středisko správy a údržby dálnice v Řehlovicích, kde je velín celého dálničního úseku. Odsud lze pomocí kamerového systému možné monitorovat a kontrolovat situaci v tunelech, regulovat nasávání vzduchu a zasáhnout v případě potřeby. Prohlídka skončila na dálničním oddělení Polici ČR, kde byly veřejnosti prezentovány dva nové vozy VW Passat určené pro zásahy a měření na silnicích I. třídy v Ústeckém kraji.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 13.4.2012 / 13.4.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém