Orientační nabídka


 

Křesadlo bude letos posedmé, záštitu převzala hejtmanka Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Křesadlo
V sedmém ročníku Křesadla, jež je oceněním nezištné práce dobrovolníků, převezme s březnu symbolickou cenu šest oceněných. Nominace můžete zasílat i vy až do konce ledna!
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7. 1. 2009

Ústecký kraj, konkrétně jeho nejvyšší představitelka hejtmanka Jana Vaňhová, pokračuje v pěkné tradici. Převzala záštitu nad udílením prestižní ceny Křesadlo 2008, jejímž pořadatelem je Dobrovolnické centrum v Ústí nad Labem. Symbolická cena, jejíž podtitul je „cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“ je každoročně na jaře udělována těm, kteří nejrůznějšími formami pomáhají těm, kteří to potřebují. Lidem různě hendikepovaným nebo nemocným či osamoceným. Dobrovolníci , kteří o ně pečují, pracují nezištně, ve svém volném čase, mnohdy na  úkor svého osobního volna a soukromí. Dobrovolnické centrum, o.s. v Ústí nad Labem odstartovalo přípravy na sedmý ročník Křesadla již v prosinci loňského roku. Nominace na nové nositele mohou lidé zasílat až do 31. ledna na adresu Dobrovolnického centra v Ústí n.L.  Návrhy bude po té posuzovat hodnotící komise složená ze zástupců nejrůznějších oborů a povolání. Tento ročník je v pořadí již sedmým a celkem bude po předání cen v Ústeckém kraji 42 držitelů tohoto ocenění.

 

Připomeňme, že prestižní cena Křesadlo je jedenkrát ročně udělována šesti lidem, kteří se významným způsobem účastní dobrovolnických aktivit v Ústeckém kraji. Křesadlo je symbolem vykřesané jiskřičky lidství a smyslem udělování tohoto ocenění je nejen ocenit dobrovolníky, ale rovněž šířit myšlenku dobrovolnictví do povědomí veřejnosti.

 

“Cílem slavnostního večera je také příjemnou a společenskou formou umožnit setkání komerčního, neziskového a samosprávního sektoru, jejichž kooperace je důležitou podmínkou pro kvalitní a důstojný život našich spoluobčanů a bezpečím pro ty, kteří potřebují pomocnou ruku,“ říká ředitelka Dobrovolnického centra Lenka Černá. Slavnostní ceremoniál spojený s předáním cen proběhne 11. března v Činoherním studiu v krajském městě a nově budou oceněni rovněž firemní dobrovolníci.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741,  737415959

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 7.1.2009 / 7.1.2009 | Zveřejnit od-do: 7.1.2009-6.2.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém