Orientační nabídka


 

Krizové řízení Ústeckého kraje bude v pohotovosti kvůli hrozbě víkendových záplav

1
Pracovníci krizového řízení Ústeckého kraje budou během tohoto víkendu v plné pohotovosti pro případ, že by se naplnily výstrahy meteorologů a Ústecký kraj by byl opět zasažen nečekanými záplavami.
 

 
 

Tisková zpráva z 18. června 2010

 

V takovém případě je kraj připraven reagovat stejně pohotově jako v případě záplav na Děčínsku 9. června a poskytnout obcím a občanům okamžitou potřebnou pomoc. Starostové v případě jakékoli mimořádné události mohou kontaktovat krajské krizové řízení na telefonním čísle 733 787 737.

 

„Osobně jsem neprodleně po záplavách navštívil postižené Kunratice, abych se přesvědčil o rozsahu škod a využití pomoci, kterou kraj zasaženým obcím ihned poskytl. Požádal jsem starostku Květu Božíkovou, aby krajskému úřadu předložila seznam veškerých škod, abychom mohli zvážit další možnosti pomoci. Je zřejmé, že kraj pomáhá a je připraven pomáhat, na rozdíl od toho jak informovala některá média,“ řekl Arno Fišera, náměstek hejtmanky.

 

Kraj již 10. června vyzval starosty šesti zasažených obcí, aby poskytli podklady ke vzniklým materiálním škodám jak na majetku obce, tak na majetku občanů trvale žijících v katastru obce. Až Ústecký kraj podklady obdrží, budou vyhodnoceny a v případě potřeby zvážen další postup a projednání v orgánech kraje.

 

Přesto že situace je v letošním roce zcela jiná, Ústecký kraj poskytl podobně jako v loňském roce bezodkladně potřebnou pomoc obcím zasaženým záplavami a zapojil se do odstraňování škod. Na postižená místa okamžitě putovala humanitární pomoc v hodnotě přesahující 200 tisíc korun. Jednalo se kolečka, lopaty, krumpáče, hygienické a čistící prostředky, rukavice, kanystry a další. V Srbské Kamenici s kontaminovanými studnami zajistil kraj pro obyvatele pitnou vodu.

 

Přívalové lijáky způsobily škody také na majetku Ústeckého kraje, na silnicích II. a III. tříd, a to dokonce ve větším rozsahu než povodně z loňského léta. Vyčísleny byly na 75 milionů. Pro Ústecký kraj je nyní prioritou zajistit opravy poničené infrastruktury, aby se záplavami poškozené obce dočkaly nových komunikací.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 18.6.2010 / 18.6.2010 | Účinnost do: 30.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém