Orientační nabídka


 

Krizový štáb se sešel kvůli národnímu parku

Krizový štáb Ústeckého kraje jednal o protipožárních opatřeních na území NM České Švýcarsko v souvislosti s předcházením dalším mimořádným událostem, jako byl lesní požár z loňského července. Také se hovořilo o uzavřené silnici z Hřenska na Mezní Louku, která by po likvidaci nebezpečných bloků měla být zprovozněná cca za měsíc.
Tisková zpráva z 8. března 2023
KŠÚK
 

 
 

Hejtman Jan Schiller na jednání zmínil, že očekává od státních úřadů a příslušných ministerstev přípravu krizového plánu pro případ dalšího požáru, který by přesně definoval preventivní opatření a také postup v případě vypuknutí katastrofy.

Petr Kříž, ředitel NP České Švýcarsko, ujistil starosty, že probíhají těžební práce včetně odvozu dřeva v několika lokalitách, např. u Tří pramenů nebo v Kyjovském údolí, že diskutuje s hasiči o umístění mobilních vodních nádrží pro období největšího sucha a že je park připraven se podílet na protipožární ochraně. Hovořilo se o možnosti využití teplotních čidel nebo dronů, přičemž jeden už má pro tyto účely obec Hřensko, druhý by si s přispěním Ústeckého kraje mohla pořídit Krásná Lípa.

Ředitel Kříž také informoval o odstranění nebezpečných skalních bloků nad Hřenskem. Odborná firma již přebrala staveniště a v průběhu března by mohlo dojít k jejich odstranění tak, aby se mohla opětovně otevřít důležitá silnice na Mezní Louku.

Na krizovém štábu se dále sešli náměstci hejtmana Jiří Kulhánek a Jiří Řehák, plk. Martin Laníček za HZS ÚK, starostové Hřenska Zdeněk Pánek, Krásné Lípy Jan Kolář, Lipové Pavel Svoboda, krajský zastupitel Filip Ušák, řada odborných pracovníků krajského úřadu ad.

Krizový štáb Ústeckého kraje
Krizový štáb Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 8.3.2023 / 8.3.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém