Orientační nabídka


 

Krizový štáb Ústeckého kraje projednal činnost KACPU a situaci v regionu v souvislosti s přijímáním ukrajinských uprchlíků

Ve středu 11. května 2022 zasedal Krizový štáb Ústeckého kraje (KŠÚK), aby na svém pravidelném jednání zhodnotil činnost Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU). Provozní doba KACPU od měsíce května byla omezena od 8:00 do 16:00 hodin denně. Kraj monitoruje situaci v regionu ohledně ukrajinských romských uprchlíků, v tuto chvíli jich eviduje celkem 119. Pokračuje proces uzavírání smluv s poskytovateli ubytování za účelem vyplácení finančních kompenzací.
Tisková zpráva ze dne 11. května 2022
krizový štáb
 

 
 

Krajská zdravotní, a. s., provozuje tzv. UA POINTY pro poskytování urgentní zdravotní péče pro uprchlíky ve svých nemocnicích v Ústí nad Labem, v Děčíně a v Mostě – více informací: ZDE.

CALL CENTRUM (infolinka 475 657 817) krajského úřadu pro poskytovatele ubytovacích kapacit (právnické osoby), na které podává informace k finančním kompenzacím a uzavírání smluv, je během května v provozu od pondělí do pátku v čase 7:00 až 15:00 hodin. Call centrum vyřídilo již přes 594 telefonátů – více informací: ZDE.

Od úterý 10. května 2022 zrušil krajský úřad provoz centra materiální pomoci Ukrajině. Zájemci o humanitární pomoc se mohou nadále obracet na Oblastní charitu v Ústí nad Labem - Dům Samaritán sídlící na adrese: Štefánikova 246/1, tel.: 475 601 805 – více informací: ZDE.

Krajský úřad nadále vyřizuje administraci k žádostem poskytovatelů ubytování (právnických osob) o uzavření smlouvy na poskytnutí finančních kompenzací za ubytování ukrajinských uprchlíků. K dnešnímu dni obdržel 221 žádostí o uzavření smlouvy a 143 smluv je s poskytovateli ubytování oboustranně podepsáno. Ústecký kraj již proplácí podle těchto smluvních závazků finanční kompenzace poskytovatelům ubytování. Celkem již úřad proplatil částku v souhrnné výši 8,8 milionů korun – více informací: ZDE.

Nejaktuálnější informace nejen pro občany Ukrajiny najdete na platformě www.nasiukrajinci.cz. Další informace a dokumenty, včetně informací k poskytování finančních kompenzací, naleznete na webových stránkách Ústeckého kraje: ZDE.

Krizový štáb Ústeckého kraje je orgán pro řešení krizových situací, řešící v reálném čase konkrétní situaci. Doporučení krizového štábu směřují ke zvládnutí situace za pomoci předem připravených postupů a nástrojů. Oproti tomu Bezpečnostní rada Ústeckého kraje provádí analýzu hrozících rizik, stavu připravenosti a rozhoduje o realizaci preventivních opatření. Rozhodnutí bezpečnostní rady jsou konána za účelem připravenosti na hrozící nebezpečí.

Bezpečnostní rada Ústeckého kraje (dále jen "bezpečnostní rada kraje") je zřízena v souladu s ustanovením § 24 odst. 1, zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení, ve znění pozdějších předpisů, jako poradní orgán hejtmana pro přípravu na krizové situace. Projednává a posuzuje stav zabezpečení a stav připravenosti na krizové situace na území kraje Ústeckého kraje. Předsedou bezpečnostní rady kraje je hejtman Ústeckého kraje.   Bezpečnostní radu kraje svolává předseda bezpečnostní rady kraje podle plánu práce na kalendářní rok a to nejméně dvakrát ročně nebo v případě naléhavé potřeby mimořádně na základě svého rozhodnutí nebo žádosti člena bezpečnostní rady kraje.

Hejtman Jan Schiller (druhý zleva) řídí jednání Krizového štábu Ústeckého kraje
Hejtman Jan Schiller (druhý zleva) řídí jednání Krizového štábu Ústeckého kraje

 

Lubomíra Mejstříková, 1. náměstkyně hejtmana a Marcel Kucr, vedoucí oddělení krizového řízení
Lubomíra Mejstříková, 1. náměstkyně hejtmana a Marcel Kucr, vedoucí oddělení krizového řízení

 

Krizový štáb Ústeckého kraje se schází k jednání pravidelně na krajském úřadě
Krizový štáb Ústeckého kraje se schází k jednání pravidelně na krajském úřadě

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 11.5.2022 / 11.5.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém