Orientační nabídka


 

Krizový štáb Ústeckého kraje projednal činnost KACPU – krajský úřad zprovoznil centrum materiální pomoci Ukrajině

V úterý 22. března 2022 zasedal Krizový štáb Ústeckého kraje (KŠÚK), aby zhodnotil dosavadní činnost Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU). Od začátku fungování KACPU zaregistrovalo již téměř 7 800 osob, kteří do Ústeckého kraje dorazili, v průměru se registruje cca 400 osob denně. Na krajském úřadě bylo zprovozněno centrum materiální pomoci Ukrajině, které od pondělí do pátku v čase 7:00 až 17:00 hodin přijímá materiální dary v podobě lůžkovin, matrací, skládacích lehátek, postelí apod.
Tisková zpráva ze dne 22. března 2022
krizový štáb
 

 
 

Odhadem do Ústeckého kraje dorazilo již téměř 10 700 uprchlíků. Připravuje se možnost nouzového ubytování, zatím ho ale nebylo potřeba využít. Pod Dobrovolnickým centrem v Ústí nad Labem rotuje 278 dobrovolníků, z toho cca 75 tlumočníků. Ubytovalo se rovněž prvních 6 klientů z Ukrajiny v sociálních službách. Kapacity základních škol nabízejí odhadem 7 400 volných míst pro děti uprchlíků a 650 míst v rámci předškolního vzdělávání. Krajská zdravotní, a. s., poskytla volné postele pro potřeby nouzového ubytování a zřizuje tzv. UA POINTY pro poskytování urgentní zdravotní péče pro uprchlíky.

Krajský úřad zprovoznil centrum materiální pomoci Ukrajině, od pondělí do pátku v čase 7 až 17 hodin centrum shromažďuje poskytnuté materiální dary – více informací: ZDE.

Situace ohledně šíření onemocnění covid-19 v Ústeckém kraji stagnuje. Aktuální reprodukční číslo je 1,04, situace v nemocnicích je zvládnutelná. Aktuálně je 116 hospitalizovaných pacientů v nemocnicích, z toho 16 na JIP a 5 na umělé plicní ventilaci. Nabádáme proto občany a obyvatele kraje stále k opatrnosti a dodržování hygienických návyků.

Všichni, kteří chtějí lidem z Ukrajiny pomoci s orientací ve zdejším prostředí a s tlumočením, se mohou hlásit na e-mailu nno@ulk.izscr.cz.

KACPU funguje nepřetržitě 24 hodin 7 dní v týdnu. Obrátit se na něj lze prostřednictvím e-mailové adresy kacpu@ulk.izscr.cz nebo telefonicky na nonstop linku 974 444 444

Nejaktuálnější informace nejen pro občany Ukrajiny najdete na platformě www.nasiukrajinci.cz.

Krizový štáb Ústeckého kraje je orgán pro řešení krizových situací, řešící v reálném čase konkrétní situaci. Doporučení krizového štábu směřují ke zvládnutí situace za pomoci předem připravených postupů a nástrojů. Oproti tomu Bezpečnostní rada Ústeckého kraje provádí analýzu hrozících rizik, stavu připravenosti a rozhoduje o realizaci preventivních opatření. Rozhodnutí bezpečnostní rady jsou konána za účelem připravenosti na hrozící nebezpečí.

Bezpečnostní rada Ústeckého kraje (dále jen "bezpečnostní rada kraje") je zřízena v souladu s ustanovením § 24 odst. 1, zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení, ve znění pozdějších předpisů, jako poradní orgán hejtmana pro přípravu na krizové situace. Projednává a posuzuje stav zabezpečení a stav připravenosti na krizové situace na území kraje Ústeckého kraje. Předsedou bezpečnostní rady kraje je hejtman Ústeckého kraje.   Bezpečnostní radu kraje svolává předseda bezpečnostní rady kraje podle plánu práce na kalendářní rok a to nejméně dvakrát ročně nebo v případě naléhavé potřeby mimořádně na základě svého rozhodnutí nebo žádosti člena bezpečnostní rady kraje.

Krizový štáb Ústeckého kraje zasedá zpravidla jednou týdně na krajském úřadě
Krizový štáb Ústeckého kraje

 

Centrum je otevřeno od pondělí do pátku vždy od 7 do 17 hodin
Centrum materiální pomoci Ukrajině

 

Krajský úřad přijímá materiální pomoc
Pomoc můžete i Vy

 

Materiální pomoc Ukrajině

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 22.3.2022 / 22.3.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém