Orientační nabídka


 

Krizový štáb Ústeckého kraje zhodnotil lepšící se ukazatele v souvislosti s epidemiologickou situací v regionu

krizový štáb
Krajský krizový štáb se sešel na pravidelném jednání ke zhodnocení epidemiologické situace v regionu. Ve všech projednávaných oblastech a sledovaných ukazatelích se situace v regionu nadále zlepšuje. Ke konci měsíce května skončí provoz bezplatná informační linka Ústeckého kraje. Lidé budou nadále moci využívat celostátní linku 1221.
Tisková zpráva ze dne 12. května 2021
 

 
 

Zatížení nemocnic pacienty s covid-19 v Ústeckém kraji má nadále sestupnou tendenci a umožňuje tak nemocnicím postupně obnovovat operativu. Za uplynulých 14 dní nedošlo k žádným převozům pacientů do jiných krajů. Očekává se, že převozy pacientů již nebudou potřeba. Testování žáků ve školách probíhá bez vážných problémů, od příštího týdne bude zrušena rotační výuka pro žáky 1. stupňů základních škol a zůstane pouze pro žáky 2. stupně. Závoz antigenních testů pro školy ze skladu Správy státních hmotných rezerv se očekává v průběhu příštího týdne.

Ústecký kraj otevřel ve spolupráci s Krajskou zdravotní, a. s., a městy nová velkokapacitní očkovací centra v Ústí nad Labem v ulici Hoření a v Litoměřicích na výstavišti Zahrada Čech. Ústecký kraj apeluje na všechny zájemce o očkování, aby využili přednostně kapacit velkých očkovacích center, kde je dostatek očkovací látky a čekání na termín rezervace se po zaregistrování pohybuje v řádu několika hodin až dní. Proočkovaných je v Ústeckém kraji přibližně 25 % obyvatel 1. dávkou, dokončené očkování má téměř 10 % obyvatel.

Bezplatná covid-19 informační linka Ústeckého kraje: 800 876 011 (každý pracovní den 9-15 hodin) UKONČÍ provoz v pátek 28. května 2021. Byla vyhrazena primárně pro seniory, kterým mimo jiné pomáhala s registrací na očkování. Otevřením dalších nižších věkových skupin ztrácí infolinka své primární využití. Informace a pomoc s registrací všem občanům nabízí nadále celostátní linka: 1221.

Podrobné statistické údaje přehledně v grafech: PORTABO – https://portabo.cz/zdravotnictvi/
• přehled o očkování proti covid-19 (vizualizace dat o očkování v Ústeckém kraji)
• report Ústeckého kraje o covid-19 (vizualizace dat o vývoji pandemie v Ústeckém kraji)

Termín příštího jednání Krizového štábu Ústeckého kraje nebyl stanovený. Krizový štáb bude svolán hejtmanem Ústeckého kraje operativně v případě potřeby.

Krizový štáb Ústeckého kraje je orgán pro řešení krizových situací, řešící v reálném čase konkrétní situaci. Doporučení krizového štábu směřují ke zvládnutí situace za pomoci předem připravených postupů a nástrojů. Oproti tomu Bezpečnostní rada Ústeckého kraje provádí analýzu hrozících rizik, stavu připravenosti a rozhoduje o realizaci preventivních opatření. Rozhodnutí bezpečnostní rady jsou konána za účelem připravenosti na hrozící nebezpečí.

Bezpečnostní rada Ústeckého kraje (dále jen "bezpečnostní rada kraje") je zřízena v souladu s ustanovením § 24 odst. 1, zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení, ve znění pozdějších předpisů, jako poradní orgán hejtmana pro přípravu na krizové situace. Projednává a posuzuje stav zabezpečení a stav připravenosti na krizové situace na území kraje Ústeckého kraje. Předsedou bezpečnostní rady kraje je hejtman Ústeckého kraje.   Bezpečnostní radu kraje svolává předseda bezpečnostní rady kraje podle plánu práce na kalendářní rok a to nejméně dvakrát ročně nebo v případě naléhavé potřeby mimořádně na základě svého rozhodnutí nebo žádosti člena bezpečnostní rady kraje.

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 12.5.2021 / 12.5.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém