Orientační nabídka


 

Krušné hory jsou nejkrásnější ze sedla kola

001
Toto tvrzení začíná prověřovat stále větší množství cyklistů, kteří sem přijíždějí za rozšiřující se nabídkou pro aktivní strávení volného času. Projekty jako je Bike Revier, Miriquidi Stoneman nebo Cykloregion Krušné hory vsázejí na atraktivní přírodu, bezprostřední polohu na hranici a rostoucí oblibu cyklistiky.
Tisková zpráva ze dne 9. května 2013
 

 
 

Koncem dubna se v německém Marienbergu konala úvodní schůzka právě posledně jmenovaného  projektu, jehož cílem je propojení nadregionálních cyklotras v česko-německém Krušnohoří. Na schůzce v historickém Bergmagazinu se kromě partnerů projektu setkali zástupci obcí, cyklokoordiátoři a jiné zainteresované osoby, aby projektu popřáli mnoho zdaru, protože díky svým aktivitám napříč celými Krušnými horami přináší zajímavý hospodářský potenciál. Realizátoři představili hlavní aktivity, kterými jsou výstavba a oprava patnácti kilometrů nových částí Krušnohorské magistrály, stanovení a proznačení páteřní trasy v Sasku a propojení obcí z české a německé strany minimálně deseti novými značenými cestami či doplněním značení. Jako příklad můžeme uvést oblast Kryštofových Hamrů, Jilmové, Kalku nebo Cínovce.

Turisté začínají Krušné hory čím dál více objevovat a cykloturista nabývá velkého významu. Aktivity projektu se zaměří na přilákání návštěvníků na širokou nabídku celého přeshraničního cyklistického regionu. K tomu budou sloužit vydané mapy a letáky s informacemi o trasách, které budou také přístupné přes internetové stránky. Vytvoření  cykloregionu s paralelními dálkovými trasami, s rozdílným profilem, než mají ty podél řek, má v kombinaci s propojováním české a německé trasy potenciál díky 600kilometrové síti cyklostezek, na kterých se nachází množství turisticky zajímavých lokalit, kterým v horách vévodí rozhledny a často divoká příroda.

Matthias Liβke, zástupce jednoho se saských partnerů (Wifö Erzgebirge GmbH), konstatoval, že „cílem bude vytvoření kvalitní infrastruktury takovým způsobem, aby cykloturisté ani nepoznali, na jaké straně hranice se nachází. Vzniklý cykloregion bude sloužit mnoha skupinám. Návštěvníkům bude nabídnuta široká paleta možností pro cykloturistický pobyt, kterou budou moci využít podnikatelé ve službách a to i k užitku místních obyvatel. Prostředky na rozvoj oblasti jsou vkládány za účelem jejich zhodnocení v cestovním ruchu.“

Vedoucím partnerem projektu je Ústecký kraj a partnery projektu jsou Wirtschaftförderung Erzgebirge GmbH, Tourismusverband Erzgebirge GmbH, Kurortentwicklungsgesellschaft mbH. Cílem je propojení nadregionálních tras Krušnohorské magistrály a cyklotrasy Sächsische Mittelgebirge (Saské středohoří), která je součástí dálkové trasy Bayreuth – Zittau. Krušnohorská magistrála běží po hřebeni Krušných hor po celé délce Ústeckého kraje a to od napojení na Labskou stezku v Děčíně až po hranice s Karlovarským krajem u města Boží dar. Projekt je financován za přispění Evropské unie – Fondu pro regionální rozvoj a je realizován v rámci programu Cíl 3 pro přeshraniční spolupráci mezi Českou republikou a Saskem.

Připravila: Bc. Ellen Herzogová, Oddělení regionálního rozvoje a cestovního ruchu KÚÚK

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

 

 

01
01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 9.5.2013 / 9.5.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém