Orientační nabídka


 

Krušnými horami do UNESCA

1
Podporu projektu Hornická kulturní krajina Krušnohoří (Montanregion Erzgebirge), kde je hlavním koordinátorem Ústecký kraj, vyslovila také vláda Svobodného státu Sasko. Nyní může být zapsán na čekatelskou listinu pro vlastní zápis do Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.
 

 
 

Tisková zpráva z 26. ledna 2012

 

„Projekt Montanregion památky spojené s historickou těžbou drahých a obecných kovů a vedle důlních děl a hornických měst se jedná především o krajinu, poznamenanou montánní činností. Tato rozsáhlá aktivita se neobejde bez českých partnerů, kterými jsou Ústecký a Karlovarský kraj,“ vysvětlila Jana Ryšánková, radní pro kulturu a památkovou péči. Oba regiony, ve spolupráci s šesti dotčenými obcemi - Krupka, Měděnec, Jáchymov, Horní Blatná, Abertamy a Boží Dar – podali Ministerstvu kultury ČR v polovině ledna letošního roku žádost o zapsání Hornické kulturní krajiny Krušnohoří na národní indikativní seznam památek UNESCO. Nyní čeká všechny zainteresované strany úkol společně vypracovat velkou nominační dokumentaci k zápisu na Seznam světového dědictví.

 

Ústecký kraj je hlavním koordinátorem české části projektu a podílí se na něm prostřednictvím Programu Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi ČR a Svobodným státem Sasko 2007 – 2013, financovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

1
Vrch Mědník se štolou Pod kapličkou, Mědeněc

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 26.1.2012 / 26.1.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém