Orientační nabídka


 

Kulatý stůl na téma stavebnictví v Ústeckém kraji

foto
Ve čtvrtek 30. dubna uspořádal radní pro oblast investic Ladislav Drlý spolu s předsedou Sdružení stavebních firem Ústeckého kraje Martinem Doksanským jednání u kulatého stolu. Tématem diskuse byly možnosti pravidelné spolupráce v oblastech, které napomáhají k zlepšení podmínek pro stavební podnikaní v Ústeckém kraji, a také plánovaná novela stavebního zákona.
 

 
 

„Jsem rád, že se nám podařilo zorganizovat kulatý stůl a věřím, že je to začátek skutečně dobré spolupráce mezi Ústeckým krajem a Sdružením podnikatelů ve stavebnictví i firmami, které působí na našem území“, zahájil setkání radní pro oblast investic, majetku a ekonomiky Ladislav Drlý.

 

Setkání proběhlo za účasti politické i specializované reprezentace kraje a zástupců odborné stavební veřejnosti. Zástupce Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR vedl prezident svazu Václav Matyáš. Byla prodiskutována témata investičních příležitosti v Ústeckém kraji, potenciálních investic v průmyslových zónách nebo odstraňování následků po důlní těžbě. Drlý upozornil na to, že v Poslanecké sněmovně dojde k projednání novely stavebního zákona a zároveň přítomným nabídl spolupráci ve formulaci připomínek Poslanecké sněmovně napříč politickým spektrem, pokud by měli dojem, že v zákoně je něco, co by se mělo upravit nebo změnit. Pokud novela vejde v dosavadní podobě v platnost, zkomplikuje to čerpání peněz ze státního rozpočtu i z evropských fondů.

 

Jednání se zúčastnili kromě pracovníků krajského úřadu také zástupci Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Sdružení stavebních firem Ústeckého kraje, Oblastní pobočky Českého svazu stavebních inženýrů a Oblastní pobočky České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Ti v rámci společné diskuse hovořili o možnostech spolupráce s Ústeckým krajem.

 

Zástupci obou stran se dohodli, že prohloubení spolupráce je v jejich společném zájmu a setkání se budou opakovat.

 

foto
Zleva sedící František Končel, vedoucí investičního odboru, radní pro oblast investic Ladislav Drlý, Zuzana Paarová-Littmannová z oddělení fondů a programů a Zuzana Kadlecová, vedoucí odboru regionálního rozvoje

foto

foto
Za Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR zprava Martin Doksanský, Václav Matyáš a Jaroslav Tvrzský, vlevo ředitel SPŠ stavební a SOŠ stavební a technická Ústí nad Labem Vítězslav Štefl 


 

 


 

 


 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 4.5.2015 / 4.5.2015 | Účinnost od-do: 4.5.2015-4.6.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém