Orientační nabídka


 

Kulatý stůl Ústeckého kraje hodnotil situaci na Šluknovsku

a
Ústí nad Labem, 25. 1. 2012 - Ústecký kraj uspořádal kulatý stůl na téma situace ve Šluknovsku a dalších vyloučených lokalitách. Cílem setkání bylo zmapovat aktuální stav a zhodnotit plnění závazků ze strany vlády, policie a dalších subjektů, které zazněly v září loňského roku v souvislosti s občanskými nepokoji ve Varnsdorfu a Rumburku. Jedním z bodů byla například podrobná informace Policie ČR o posílení policejních jednotek ve Varnsdorfu nebo návrh opatření ministerstva vnitra k prevenci a účinnému řešení potenciálních sociálních konfliktů.
 

 
 

„Obávám se, že s příchodem teplejších měsíců začnou slušní občané žijící v blízkosti sociálně vyloučených lokalit dávat opět najevo svoji frustraci z neplnění řady závazků, které obdržely zejména od premiéra a dalších vládních představitelů. Chtěla bych nicméně poděkovat Policii ČR, která výrazně přispěla ke zklidnění situace a dnes nás v rámci jednání u kulatého stolu informovala o dalšímu postupu při vzniku Ústecké speciální pořádkové jednotky, která by měla mít od prvního února 50 speciálně vycvičených policistů,“ uvedla Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje.

 

Hejtmanka účastníkům kulatého stolu rovněž představila „Ústeckou výzvu za bezpečný kraj“, která apeluje na vládu a poslance, aby Ústecký balíček legislativních změn byl co nejdříve schválen Parlamentem ČR a uveden do praktického života, vláda ČR aby urychleně zrealizovala sliby dané premiérem Petrem Nečasem občanům Šluknovska v září 2010 a zajistila ochranu zdraví a majetku občanů Ústeckého kraje. Kompletní znění výzvy, včetně možnosti její podpory, je na internetových stránkách Ústeckého kraje www.kr-ustecky.cz. 

 

Kulatého stolu se kromě hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové zúčastnil rovněž policejní prezident Petr Lessy, starostové měst ze Šluknovska (Varnsdorf, Rumburk, Šluknov, Chřibská, Mikulášovice, Dolní Poustevna) a zástupci Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, Úřadu práce v Ústí nad Labem, Odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR a Agentury pro sociální začleňování z Úřadu vlády ČR.

 

Připravil: OTI

1
Z jednání u kulatého stolu; hejtmanka Jana Vaňhová, policejní prezident Petr Lessy

 a radní Ústeckého kraje Martin Klika

2

3

4
Před novináře poté předstoupili spolu s J. Vaňhovou a P. Lessym také starosta Varnsdorfu Martin Louka

 

Odkazy

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 25.1.2012 / 25.1.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém