Orientační nabídka


 

Kytice Radka Vonky pro Ivu Ritschelovou -čtvrtek byl jejím dnem a hlavně studentů UJEP

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Kytice Radka Vonky pro Ivu Ritschelovou -čtvrtek byl jejím dnem a hlavně studentů UJEP
Čtvrtek 10. května je ve znamení Dne rektorky ústecké Univerzity J. E. Purkyně a mezi jeho hosty byl rovněž představitel Ústeckého kraje -náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 10. května 2007

Kytice Radka Vonky pro Ivu Ritschelovou –čtvrtek byl jejím dnem a hlavně studentů UJEP

Studentky a studenti Univerzity Jana Evangelisty Purkyně dostali od své rektorky Evy Ritschelové hezký májový dárek – Den rektorky bude cele patřit sportování i umění. Už šestý ročník rektorského dne byl ve čtvrtek 10. 5. zahájen ve sportovní hale Pedagogické fakulty této největší vysoké školy Ústeckého kraje. Začal zcela symbolicky – náměstek a zástupce hejtmana kraje Radek Vonka předal kytici nové rektorce UJEP Doc.Ing. Ivě Ritschelové, CSc., jako dík za příkladnou spolupráci této významné české univerzity s Ústeckým krajem.

            Rektorský den je už pošesté, poprvé se však Sportovní den rektora změnil v Den rektorky, to proto, že letos nově přibyly i kultura a umění. V úvodu zahájení rektorského dne ve sportovní hale PF se představili mladí sportovci s několika scénickými a sportovními pódiovými vystoupeními, například s těmi, která úspěšně reprezentovala UJEP na nedávných Českých akademických hrách v Liberci (mimochodem –ústečtí studenti tu získali m.j. tři tituly akademických mistrů ČR v karate). Jak nám řekl Radek Vonka, „Ústecký kraj oceňuje práci zdejší univerzity při vzdělávání a výchově mladé generace a snaží se jí také v rámci možností pomáhat. Už řadu let například probíhá stipendijní program Ústeckého kraje určený pro vysokoškolské studenty, tedy i posluchače UJEP, kteří se po absolutoriu rozhodnou zůstat pracovat v našem regionu a kraj rovněž podporuje vznik univerzitního kampusu v bývalém areálu Masarykovy nemocnice.“ Podobných příkladů bychom mohli jmenovat více-Iva Ritschelová byla nedávno jmenována členkou dozorčí rady Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje, a.s., hejtman Jiří Šulc je od letošního dubna externím členem Vědecké rady zdejší univerzity apod.

            V průběhu dopoledního programu pozdravil studenty, členy akademického senátu, představitele jednotlivých fakult UJEP a mnohé hosty rovněž náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. „Skončilo vystoupení s názvem Olympijské kruhy a já rád připomínám, že se blíží opravdový svátek pěti barevných olympijských kruhů a sportu v našem regionu –červnové Hry III. Olympiády dětí a mládeže, jejichž organizaci Ústeckému kraji přidělil po loňském výběrovém řízení Český olympijský výbor. Ať se vydaří, stejně jako váš dnešní Den rektorky! Bavte se, poněvadž kdo si hraje, nezlobí; proto také Ústecký kraj všemožně podporuje stovky podob aktivit dětí, mládeže i vás vysokoškoláků,“ řekl Radek Vonka.

            Potom se už Den rektorky UJEP Ivy Ritschelové, respektive stovky jeho účastníků se rozešly na patnáct stanovišť, jež byla vyhrazena sportovním disciplínám. Čtvrteční večer, se zahájením v 18.30 hodin, bude patřit již avizovanému umění: V Severočeském divadle opery a baletu v centru krajského města se na slavnostním koncertu představí posluchači a pedagogové Katedry hudební výchovy Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

V tomto areálu pedagogické faktulty v ulici České mládeže má UJEP i svá sportoviště.
V tomto areálu pedagogické faktulty v ulici České mládeže má UJEP i svá sportoviště.

Účastníky slavnostního zahájení Dne rektorky pozdravil též náměstek a zástupce krajského hejtmana Radek Vonka.
Účastníky slavnostního zahájení Dne rektorky pozdravil též náměstek a zástupce krajského hejtmana Radek Vonka.

Z obručí se stanou olympijské kruhy...
Z obručí se stanou olympijské kruhy...

Náročné pódiové vystoupení studentů univerzity.
Náročné pódiové vystoupení studentů univerzity.

Hosté slavnostního zahájení Dne rektorky UJEP.
Hosté slavnostního zahájení Dne rektorky UJEP.

Kytice pro rektorku Ivu Ritschelovou od Radka Vonky.
Kytice pro rektorku Ivu Ritschelovou od Radka Vonky.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.5.2007 / 11.5.2007 | Zveřejnit od-do: 10.5.2007-10.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém