Orientační nabídka


 

Kytlice mají nový provizorní most

a
Po nedávných povodních byl v úterý 17. srpna v půl třetí odpoledne předán první provizorní most v Ústeckém kraji . V Kytlicích na Děčínsku jej dokončili specialisté ze 153. ženijního praporu v Olomouci v součinnosti s krajským vojenským velitelstvím. Při dokončení a slavnostním zprovoznění byla samozřejmě také i hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.
 

 
 

Původní betonový kytlický most byl silně poškozen povodní v sobotu 7. srpna a hned 9. srpna adresoval starosta Kytlic Josef Janouškovec na útvar krizového řízení na Krajský úřad Ústeckého kraje žádost o stavbu provizorního mostu. Ta byla neprodleně postoupena na stálé operační centrum Ministerstva obrany ČR. Expertní skupina Armády ČR pak 10. srpna provedla na místě stavby mostu průzkum a geodetické zaměření a 12. srpna byl Univerzitou obrany v Brně zpracován projekt na stavbu mostu. Mostní souprava byla vyskladněna Správou hmotných rezerv v Doksech a v pondělí 16. srpna byla souprava přivezena do Kytlic. Má 15 metrů...

 

Celkem se v kraji bude stavět devět mostů, čekají se však ještě další žádosti. V sedmi případech se jedná o mosty ve správě obcí, dva mosty jsou ve správě kraje (Hřensko a Povrly -Lužec). Povodní bylo poničeno 144 mostů, mostků a lávek na Děčínsku a dva na Ústecku. Ve čtvrtek 19. srpna bude zprovozněn další most v Hřensku, který bude největším z provizorních mostů budovaných Armádou ČR.

 

Provizorní mosty jsou bezplatně zapůjčeny na tři roky. Žadatel o provizorní mostní konstrukci však musí zajistit podmínky pro výstavbu provizoria, jako je úprava terénu a odstranění poškozeného mostu. Po uplynutí tří let je vypůjčitel povinen vrátit most v bezvadném stavu, odpovídajícímu běžnému opotřebení. Dále je povinen sám na své náklady zajistit demontáž, naložení a převoz. Vypůjčitel (obec, kraj) musí náhradu nákladů na demontáž a odvoz zapůjčených mostních konstrukcí vyžadovat v rámci projektu obnovy nebo výstavby nového mostu (náklady na obnovu).

1
Dokončovací práce na stavbě provizorního mostu v Kytlicích

2
Specialisté ze 153. ženijního praporu z Olomouce montují konstrukci

3
Hejtmanka Jana Vaňhová spolu s ředitelem Krajského vojenského velitelství Ústí n. L.

plk. gšt. Rostislavem Domorákem a starostou Kytlic Josefem Janouškovcem

4

 

5

6

7

8
Zatěžkávací zkouška

9
Je úterý 17. srpna, půl třetí odpoledne...
(snímky Zb. Šebesta)

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 17.8.2010 / 17.8.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém