Orientační nabídka


 

Látkové hračky pomůžou traumatizovaným dětem

foto
V programu Prevence kriminality v Ústeckém kraji 2015 byl za podpory státní účelové dotace Ministerstva vnitra ČR realizován projekt „Hračky pro dětské oběti“. Právě hračka má napomoci spolupráci s traumatizovanými dětmi, které se staly obětmi nebo svědky trestných činů, při výslechu. Látkové hračky se tak stanou běžnou pomůckou ve výslechových či pohovorových místnostech.
Tisková zpráva ze dne 3. listopadu
 

 
 


Celkem bylo vyrobeno 2100 kusů hraček, z toho 1050 kusů je určeno pro pracovníky Orgánů sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) Ústeckého kraje a 1050 kusů pro Policii ČR v Ústeckém kraji. Cílovou skupinou jsou děti, které se dostaly do krizové situace, ve věku do cca 10 let. Tento věk však není nepřekročitelnou hranicí, vždy bude záležet na konkrétní situaci. Hračky by měly usnadnit prvotní kontakt s traumatizovaným dítětem. Pro takové dítě je nejdůležitější pocit bezpečí, který byl u něj trestnou činností na něm samotném či v jeho bezprostředním okolí, narušen.  

Jedná se o jeden ze dvou projektů, které Ústecký kraj podával do Programu prevence kriminality 2015 na ministerstvo vnitra. Tento dotační titul je zaměřený na sekundární prevenci kriminality, a to jak situační či informační, tak i sociální.

Zhotovitelem hraček jsou chráněné dílny Fokus Labe http://www.fokuslabe.cz/

foto
Látkové hračky budou prostředníkem při výslechu dětských obětí.

foto
Zhotovitelem je dílna Fokus Labe.

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 3.11.2015 / 3.11.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém