Orientační nabídka


 

Letecká záchranná služba a jejích dvacet let

a
Odborná konference k dvaceti letům činnosti Letecké záchranné služby Ústí nad Labem se uskutečnila v úterý 27. září na krajském úřadu. Záštitu měla a konferenci zahájila hejtmanka Jana Vaňhová.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 27. září 2011

   V úvodním slovu celodenního rokování připomněla, že letečtí záchranáři se významnou měrou podílejí na záchraně zdraví, životů a majetku občanů našeho regionu. Jako součást Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, která je krajem zřizována,  jsou nedílnou složkou Integrovaného záchranného systému ÚK. Ten patří k nejpropracovanějším v celé naší zemi.

   Letečtí záchranáři, jak řekl Tomáš Suchánek, generální ředitel  DSA, a.s. (provozovatel vrtulníku), tedy piloti, mechanici, dispečeři, zdravotníci  a lékaři, mají za sebou přes sedm tisíc letových hodin s 9 000 zásahy. V Ústí n. L. a po celém kraji  kontaktovali, ošetřili nebo zachránili za ta léta přes dvanáct tisíc lidí. Od roku 2008 má LZS ÚK k dispozici nejmodernější vrtulník EC 135 T2, který využívají i sousedé v Německu a v řadě zemí po celém světě. Součástí úvodu konference byla i prezentace filmu „20 let mezi nebem a zemí“ Miroslava Orose nebo slova vedoucího leteckých záchranářů z Ústí n. L. Jana Bubly. O koordinaci činnosti leteckých a zdravotnických záchranářů hovořil ředitel ZZS Ústeckého kraje Ilja Deyl.

   Konference k dvaceti letům LZS Ústí nad Labem se zúčastnili i další představitelé kraje a jeho krajského úřadu, s naším krajem úzce spolupracující letečtí záchranáři ze Svobodného státu Sasko (připomeňme přeshraniční vzájemnou pomoc v rámci Euroregionu Elbe / Labe nebo v projektu Cíl 3/ Ziel 3).  Dopoledne i v další části konference se prezentovala i další pracoviště LZS z naší země. Odborné přednášky i panelové diskuse zhodnotily nejen uplynulá léta, ale především nastínily další možnosti využívání nejmodernějších technologií a prostředků, cesty budoucí výcvikové činnosti, metodického vedení i spolupráce členů LZS třeba s vodními záchranáři, Policií ČR, profesionálními hasiči nebo s naší armádou.

 

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

1

2
Ze zahájení konference; spolu s hejtmankou Janou Vaňhovou je na snímku ředitel ZZS Ilja Deyl

3

4
Hovoří generální ředitel DSA, a.s. Tomáš Suchánek

5

6

7

8
Z výstavky v předsálí -prezentace spolupracujících firem...

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 27.9.2011 / 27.9.2011 | Schváleno / Zrušeno: 27.9.2011 / 26.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém