Orientační nabídka


 

Letíme pryč, letiště Drážďany je přeci blízko!

001
Speciálně na jeden červnový víkend přichystaly a vystavily své nejlepší nabídky zájezdů německé cestovní kanceláře v odletové hale letiště v Drážďanech. A protože nejen ve vzdálených světových destinacích se dá strávit krásná dovolená, svou nabídku zde také představila Brána do Čech a pozvala návštěvníky do Ústeckého kraje.
Tisková zpráva z 25. června 2012
 

 
 

Tato akce cílí na českou i německou klientelu, jmenuje se Velký cestovní den a organizuje ji již potřetí mezinárodní letiště Dresden International.  Sobota 16. června byla určena speciálně pro české zákazníky. Ti se mohli celý den informovat o letech a leteckých zájezdech ve zhruba 20 cestovních kancelářích v terminálu letiště, který funguje jako největší cestovní trh v Drážďanech. Zájemcům o dovolenou s úsměvem a kompetentně poradili zaměstnanci cestovních kanceláří (např. TUI, Neckermann, FTI, REWE, Alltours) a pokud si někdo nebyl přeci jen jist svou němčinou, na přání se ho ujali a pomohli při rezervaci tlumočníci. V neděli byl pak informační stánek Brány do Čech v obležení německými zájemci o cestování po Ústeckém kraji.

 

„Ústecký kraj podepsal pro rok 2012 s drážďanským letištěm Smlouvu o spolupráci. Velmi si vážím vstřícného přístupu vedení letiště, který se nedá s přístupem našeho ruzyňského naprosto srovnat. V terminálu letiště v Drážďanech jsou umístěny závěsné bannery Brány do Čech, které zvou turisty k nám do kraje, dále jsme na letišti umístili stojany, ve kterých jsou tištěné tipy na výlety, turistické mapy, průvodce a to vše pod hlavičkou Brány do Čech. Za malý bonus považuji také to, že někteří zaměstnanci informačního stánku letiště hovoří česky, a proto není problém zjistit potřebné informace i pro méně jazykově vybaveného turistu,“ popsal vztah Ústeckého kraje s drážďanským letištěm krajský radní pro cestovní ruch Radek Vonka, který také tuto spolupráci inicioval.

 

A kam z letiště Dresden International můžete letět? Nabízí se výběr z mnoha letových cílů, kde lze z Drážďan objevovat svět. Tak například tureckou Antalyi, španělské destinace Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, Mallorca, Teneriffe, znovuatraktivní bulharská města Burgas, Varna nebo oblíbený chorvatský Split a mnoho dalších.

 

„Letiště má skoro rodinnou atmosféru a můžete se zde spolehnout nejen na německou úroveň zájezdů, ale hlavně na kvalitu služeb nabízených na letišti. Pro obyvatele větší části Ústeckého kraje je letiště Dresden International snadno a rychle dostupné po dálnici D8/A17. Výjezd ‚Letiště Drážďany/Dresden Flughafen‘ je označen symbolem letadla a v krytém parkovišti, které se nachází v blízkosti terminálu, je k dispozici zhruba 2 900 zastřešených parkovacích míst. A tarif Super Low Cost nabízí parkování 7 až 11 dnů za ceny od 15 euro, přičemž místo si můžete rezervovat online,“ doplnil další zajímavé informace Radek Vonka.

 

Brána do Čech představila Ústecký kraj prostřednictvím Turistické mapy Ústeckého kraje, brožur s Tipy na výlety a dalšími tematicky zaměřenými tiskovinami. Víkendovou akci navštívilo cca 2000 potenciálních klientů.

 

Připravila: Mgr. Petra Ludwigová, Oddělení regionálního rozvoje a cestovního ruchu KÚÚK

01
Bohatá nabídka zájezdů na stáncích v letištním terminálu před zahájením akce (Foto: Dresden International)

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 25.6.2012 / 25.6.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém