Orientační nabídka


 

Letní olympiáda v Londýně by mohla proniknout až do Ústeckého kraje

001
Hejtmance Janě Vaňhové dnes představili zástupci Českého olympijského výboru projekt kulturně vzdělávacího programu s názvem Žijeme Londýnem, jehož cílem je propagace a zapojení českých krajů do letní olympiády, která se v roce 2012 odehraje v Londýně. Setkání se zúčastnil také náměstek hejtmanky Arno Fišera.
Tisková zpráva 14. 1. 2011
 

 
 

Projekt Žijeme Londýnem by se měl odehrávat během následujících dvou let v jednotlivých krajích České republiky s cílem přiblížit veřejnosti, a především mládeži, myšlenku olympismu a jeho hodnot. Další přidanou hodnotou projektu by mělo být poukázání na sportovce, kteří budou reprezentovat jednotlivé regiony a tím posílit podporu českých reprezentantů. V rámci první fáze projektu by se v Ústeckém kraji odehrávaly putovní výstavy, vzdělávací programy na školách, road show a další doprovodné akce. Ve druhé fázi by se reprezentace Ústeckého kraje přesunula do Londýna, kde by region představil své krásy a zajímavosti.

 

Hejtmance Janě Vaňhové i jejímu náměstkovi Arnu Fišerovi se projekt velmi líbil, bude však potřeba vyřešit jeho financování.

 

„Za Ústecký kraj mohu slíbit, že budeme hledat všechny možnosti a varianty, jak získat odpovídající finanční prostředky, abychom mohli tento ojedinělý projekt podpořit. Chceme letní olympiádu v Londýně a její propagaci propojit s podporou našeho vlastního projektu Atletika pro děti, jehož patronkou je česká oštěpařka Barbora Špotáková, která bude v Londýně jistě bojovat o nejvyšší příčky,“ dodala k projektu hejtmanka.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

01

02
Projekt "Žijeme Londýnem" hejtmance představili Jiří Kejval, místopředseda ČOV pro ekonomiku a marketing, a Alena Kindová, ředitelka agentury Česká olympijská, a.s. U jednání nechyběla Zuzana Kadlecová, vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚÚK (zcela vpravo).

03
Janě Vaňhové i Arnu Fišerovi se nápad moc líbil a budou hledat cesty pro jeho podporu.

04

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 14.1.2011 / 14.1.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém