Orientační nabídka


 

Letošní Atletika pro děti odstartovala v Rumburku

a
Třetí ročník projektu Českého atletického svazu Atletika pro děti, který v našem regionu podporuje Ústecký kraj, zažil premiéru roku 2012 na severu Čech. Na soutěžení v Rumburku se podílel Český atletický svaz, Ústecký kraj a tamní městský úřad.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 17. května 2012

   Na městském stadionu  se v osmi soutěžích netradičních atletických disciplín snažilo vybojovat první “osobáky“ a diplomy i věcné ceny na pět stovek dětí z mateřinek i nejnižších ročníků základních škol.

   V rámci projektu s leitmotivem Staň se atletickou hvězdou Ústeckého kraje, se už třetím rokem konají atletická dopoledne v našich městech. Letos byla premiéra v Rumburku, pokračovat se bude 1. června v Ústí nad Labem, v září potom v Chomutově a skákání, běhání a házení připravuje ČAS spolu s krajem také na první podzimní měsíc do Klášterce nad Ohří. Od roku 2010 byly soutěže Atletiky pro děti v řadě měst kraje, jedenáct atletických oddílů, škol, školek nebo zařízení pro děti a mládež také získalo hodnotné atletické sady pro netradiční disciplíny nejmenších sportovců. Daroval je Český atletický svaz z finančních příspěvků Ústeckého kraje. Letos už přibyli další donátoři; Ústecký kraj určil na atletiku pro děti pro letošek 800 tis. Kč a například významná společnost NET4GAS, která je u nás provozovatelem přepravní plynárenské soustavy, darovala 820 tisíc korun dětem z Ústeckého kraje právě na jejich atletické začátky!

   V Rumburku se dnes v chladném, ale většinou slunečném dopoledni „výborně skákalo, skvěle běhalo a nádherně házelo“, jak komentoval dětskou snaživost moderátor Ruda. Osm disciplín, pět stovek diplomů a plné tašky cen, to byl závod Atletiky pro děti. Spokojen byl určitě také Jakub Holuša, skvělý český půlkař, který nedávno získal stříbrnou medaili v běhu na 800 metrů v tureckém Istanbulu a vybojoval si také účast na blížící se londýnské letní olympiádě. Spolu s oštěpařkou Bárou Špotákovou i dalšími reprezentanty ČR podporuje Atletiku pro děti v Ústeckém kraji; vždyť i naše špičky by chtěly, aby se tu rodily a působily další atletické hvězdy...

   Podrobnosti k projektu na www.atletikaprodeti.cz.

 

Připravil  Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem,

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

1
Před samotným sportem musí být rozcvička...

2
Přeskoky na žíněnce

3
Překážkový běh

4
Hod míčkem na cíl

5
Městský stadion v Rumburku, čtvrtek 17. května dopoledne

6

7

10
Jakub Holuša, specialista běhu na 800 metrů, s nejmladšími atlety,

kteří mají za sebou právě osm disciplín v průběhu půldruhé hodiny(!)

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 17.5.2012 / 17.5.2012 | Schváleno / Zrušeno: 17.5.2012 / 16.6.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém