Orientační nabídka


 

Letošní Safety Road je za námi, Besip s krajem připravují Den s kamiony

001
Ústecký kraj znovu ve spolupráci s Besipem připravil preventivní akci pro mladé řidiče. Tři dny si mohli studenti škol i široká veřejnost vyzkoušet formou hry hned několik rizikových situací, které je na silnici mohou potkat. Trenažéry, simulátory nehod i zkouška jízdy s brýlemi simulujícími stav pod vlivem omamných látek mají eliminovat časté tragické nehody hlavně mladých řidičů.
Tisková zpráva ze dne 29. dubna 2015
 

 
 

 

„Mladí řidiči jsou jednou z nejrizikovějších skupin. Často stále vidíme zbytečné chyby a jejich nebezpečné riskování i přesto, že ještě nemají téměř žádné zkušenosti. A mnohdy takové chování má až tragické následky. Právě proto chceme dbát na co největší prevenci a i letos jsme se rozhodli podpořit akce Besipu a sami připravujeme další,“ řekl krajský radní pro dopravu Jaroslav Komínek, když si sám na akci vyzkoušel jeden z trenažerů. „Věřím, že zkusit si nehodu na vlastní kůži, ať už náraz nebo otočení auta přes střechu je velmi dobrá prevence,“ dodal.

 

Studenti i veřejnost si mohli i letos tedy vyzkoušet  během tří dnů v Chomutově, Lounech a v Mostě nejrůznější simulátory nehod a rizik v silničním provozu, ovlivnění omamnými látkami či motocyklový a automobilový trenažér. Velký úspěch měl otočný simulátor a zkouška nárazu v 30 km rychlosti. Zájemci se také mohli zúčastnit soutěže v přesném parkování, ve kterém se letos hrálo o poukaz na kurz bezpečné jízdy na mosteckém polygonu. Nechyběly ukázky první pomoci a představení policejní techniky, včetně nástrojů pořádkové policie.

 

Akci pro mladé začínající řidiče připravil Ústecký kraj ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Policie ČR a krajským pracovištěm BESIP Ústecký kraj. A není to poslední akce, kterou Ústecký kraj pro letošní rok, už v září se uskuteční další preventivní akce, zaměřená tentokrát na řidiče kamionů.

besip
Otočný simulátor

besip

Soutěž v parkování na přesnost

besip

Biketrial Show Tomáše "Žoržo" Eibla 

besip
Automobilový trenažér

besip

besip
Ukázka výstroje a vybavení Policie ČR

besip
Simulace alkoholu, drog a návykových látek

besip
Ukázka první pomoci


 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 29.4.2015 / 29.4.2015 | Účinnost od-do: 29.4.2015-28.5.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém