Orientační nabídka


 

Litoměřice hostí mezinárodní kongres ochránců přírody

foto
Do Ústeckého kraje se sjelo více než 130 ochránců přírody, tzv. rangerů, z 26 především evropských zemí. Právě Litoměřice hostí třídenní Evropský kongres strážců přírody. Slavnostního zahájení se ve středu 10. května v litoměřickém kulturním domě zúčastnila také radní pro kulturu a památkovou péči, zemědělství, životní prostředí a venkov Jitka Sachetová, která akci také zaštítila.
Tisková zpráva ze dne 11. května 2017
 

 
 


Mezinárodní federace strážců přírody pořádá setkání strážců evropských států pouze jednou za tři roky. „Jsem velmi ráda, že u nás v kraji máme možnost hostit tuto jedinečnou mezinárodní konferenci, kde si jednotliví účastníci mohou předat zkušenosti a poznatky ze svého oboru, a těší mě, že se odehrává právě na Litoměřicku, kde se svou rodinou žiji,“ řekla radní Jitka Sachetová. „Vážíme si toho, že se kongres bude konat právě u nás. Věříme, že se jeho účastníkům bude ve městě, které prosazuje řadu ekologických projektů souvisejících s šetrným přístupem k životnímu prostředí a patří mezi nejaktivnější města v Národní síti Zdravých měst, líbit,“ věří Ladislav Chlupáč, starosta města Litoměřice, v němž sídlí i Asociace strážců přírody ČR.

 

Více informací o konferenci na stránkách hostitelského města https://www.litomerice.cz/aktuality/5438-litomerice-budou-hostit-evropsky-kongres-strazcu-přírody

foto

foto

Uprostřed krajská radní Jitka Sachetová, vpravo starosta Litomeřic Ladislav Chlupáč a vlevo generální vikář litoměřické diecéze Mons. Martin Davídek.

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 11.5.2017 / 11.5.2017
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Rok 2017
 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém