Orientační nabídka


 

Litvínov hostil 25. sportovní hry seniorů

001
Letní stadion v Litvínově dnes patřil seniorům a jejich sportovním výkonům. Na třicet družstev si měřilo síly v nejrůznějších disciplínách, které pro ně byly připraveny. Týmy přijela podpořit celá řada významných hostů. Nechyběla hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.
Tisková zpráva ze 17. května 2012
 

 
 

Na dopoledním zahájení se všechna družstva seřadila a slavnostně nastoupila. Všechny přivítala Jana Vaňhová: „Vy už jste v životě jistě přišli na to, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, a proto vím, že pro vás dnešek není žádnou soutěží, ale především zábavou. A to je podle mě nejdůležitější.“

Po slavnostním zahájení přišla na řadu společná rozcvička a pak už se týmy rozmístily po stadionu, aby začala sportovní klání. Družstva přijela z blízkého i vzdálenějšího okolí. Nechyběli zástupci Litvínova, Mostu, dále Ústí nad Labem a Litoměřic a mnoho dalších. Týmy poskládali i bývalí policisté a zaměstnanci Českých drah.

„Disciplíny, které jsou pro vás připravené, se mohou někomu zdát jednoduché, ale jen vy sami víte, jak to je. Udržet si vitalitu, energii a nadšení pro pohyb až do období důchodu je podle mého obdivuhodné. Přála bych si, aby takových lidí, jako jste vy, bylo stále více, aby přibývalo aktivních důchodců,“ dodala hejtmanka a také připomněla, že Ústecký kraj podporuje seniory, pečuje o pět domovů důchodců a další potřebná sociální zařízení, dále spolupracuje s krajskou radou seniorů a vychází vstříc jejím plánům a požadavkům.

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

01
Slavnostní nástup družstev

02

01
Hejtmanka přítomné seniory pozdravila a popřála jim hodně štěstí. Vedle ní stojí starosta Litvínova Milan Štovíček.

01
Zahájení si nenechala ujít řada hostů, za hejtmankou Janou Vaňhovou stojí předseda Sociálního výboru ZÚK Petr Husák, dále můžete vidět zástupce obcí, jejichž týmy se her zúčastnily.

01
Na začátku nechybělo řádné rozcvičení.

01
A pak už odstartovalo sportovní klání.

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 17.5.2012 / 17.5.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém