Orientační nabídka


 

Litvínovský Unipetrol RPA chce zlepšit spolupráci s krajem

1
Na pozvání vedení Ústeckého kraje se v pondělí 19. dubna uskutečnilo na krajském úřadu jednání s představiteli společnosti Unipetrol PRA, s. r. o. Za Ústecký kraj se jednání účastnila hejtmanka Jana Vaňhová a oba její náměstci, Pavel Kouda a Arno Fišera. Za Unipetrol RPA byl přítomen generální ředitel Artur Paździor, Pavel Sláma, ředitel úseku ochrany životního prostředí a Jan Martínek, vedoucí odboru komunikace.
 

 
 

Představitelé kraje vyjádřili určitou nespokojenost s komunikací ze strany litvínovské chemičky v souvislosti s ekologickou havárií v Unipetrolu RPA na sklonku prosince 2009, kdy únikem ropných látek došlo k masivnímu znečištění řeky Bíliny. Proto je hlavním cílem setkání najít cesty ke zlepšení vzájemné komunikace a spolupráce.

Generální ředitel Artur Paździor ujistil, že společnost má zájem na zlepšení vztahů s krajem, že se chce podílet na zkvalitňování života v regionu. „Unipetrol je otevřený ke komunikaci, při dalších jednáních rádi seznámíme vedení kraje s našimi plány v oblasti ochrany životního prostředí,“ řekl generální ředitel.

„Kraj investuje nemalé prostředky ke zlepšování života v regionu a přeje si, aby se do tohoto procesu zapojily i významné podnikatelské subjekty,“ uvedla hejtmanka Jana Vaňhová. Dodala, že kraj v rámci následných jednání seznámí vedení firmy s prioritami, které by mohl Unipetrol RPA podpořit.

Na jednání navážou setkání pracovních skupin, které se budou věnovat oblasti snižování vlivů na životní prostředí ze strany litvínovské společnosti a oblasti zlepšení vzájemné komunikace a spolupráce.

 

1

2
Hejtmanka Jana Vaňhová přivítala generálního ředitele Unipetrolu RPA Artura Paździora

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 20.4.2010 / 20.4.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém