Orientační nabídka


 

Litvínovští žáci byli na zkušené u východních sousedů

I v letošním roce byli žáci Střední odborné školy Litvínov-Hamr zapojeni do projektu Erasmus – krátkodobé stáže v odborném vzdělávání. Projekt je financovaný z programu Evropské unie, který si svou filozofii staví na vzájemné kooperaci a mezinárodní komunikaci.
Tisková zpráva ze dne 25. října 2023
Litvínov-Hamr škola Slovensko Erasmus
 

 
 
Konkrétně se jednalo o sedm žáků oboru kadeřník a sedm žáků truhlářských oborů vybraných s ohledem na jejich dosavadní výborné vzdělávací výsledky. Žáci získali jedinečnou šanci rozšířit si své dovednosti a vědomosti v rámci daného učebního oboru, a to s žáky ze Spojené školy, Žilina – Bytčica (obor kadeřník) a s žáky ze SOŠ drevárenská a stavebná, Krásno nad Kysucou (truhlářské obory).

Zatímco se žáci oboru kadeřník věnovali tématice glamour colorace s konečnou vlasovou úpravou a denním líčením, žáci truhlářských oborů získávali potřebné dovednosti při zakázkové výrobě dveří z masivního dřeva. V obou případech byli žáci obohaceni o nové technologické postupy, netradiční technologické vybavení a specifické dovednosti. V neposlední řadě se žáci seznámili s odlišnou národností a kulturou, poznali jiné prostředí, přírodu a historii kraje Juraje Jánošíka.

Za hlavní přínos této odborné čtrnáctidenní stáže lze bezesporu považovat uplatnění získaných poznatků v praxi a propojení vzájemných zkušeností.

Každý žák po absolvování této zahraniční stáže obdrží EUROPASS – dokument o absolvování stáže a získaných odborných dovednostech, díky kterému rozšíří své portfolio = svou vizitku pro budoucího zaměstnavatele.

Výše uvedená odborná zahraniční stáž netradičním způsobem edukace a kooperace výraznou měrou přispívá k motivaci žáků, nezastupitelně obohacuje jejich dosavadní dovednosti a vědomosti. Žáci po návratu přenáší své zkušenosti i na své spolužáky, což přispívá k šíření dosažených výsledků.

„Děkuji žákům za příkladnou reprezentaci naší školy a jejich učitelům za řádný pedagogický dozor. Těší nás, že má vedení partnerských škol zájem o další pokračování v přínosné spolupráci, na což se již nyní těšíme,“ konstatovala ředitelka školy Jitka Francírková.

Žáci truhlářských oborů získávali na Slovensku potřebné dovednosti při zakázkové výrobě dveří
Žáci truhlářských oborů získávali na Slovensku potřebné dovednosti při zakázkové výrobě dveří

Zatímco žáci oboru kadeřník se věnovali tématice glamour colorace s konečnou vlasovou úpravou a denním líčením
Zatímco žáci oboru kadeřník se věnovali tématice glamour colorace s konečnou vlasovou úpravou a denním líčením

 

Žáci litvínovské školy sledovali vyučující při práci
Žáci litvínovské školy sledovali vyučující při práci

 

Našel se čas také na prozkoumání slovenské krajiny a kraje Juraje Jánošíka
Našel se čas také na prozkoumání slovenské krajiny a kraje Juraje Jánošíka

 

 


 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 25.10.2023 / 25.10.2023 | Zveřejnit od: 25.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém