Orientační nabídka


 

Lovosice chtějí asanovat sklad nebezpečných chemikálií

w
Dnes odeslalo město Lovosice na Ministerstvo životního prostředí žádost o dotaci na likvidaci staré ekologické zátěže společnosti Wowitra. Hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka o tom informoval při osobním jednání starosta města Lovosice Milan Dian. Kraj lovosický projekt podpořil svým kladným stanoviskem.
 

 
 

V areálu tak zvané olejny bývalé Setuzy, který nyní patří společnosti Wowitra, jsou rizikové chemikálie a nebezpečné odpady, stovky tun nezajištěných chemikálií, které mohou ohrozit životní prostředí i zdraví lidí.

Kauzu se Lovosice snaží řešit již od roku 2013. Sanace areálu si podle rozpočtu, který si nechala lovosická radnice zpracovat, může dosáhnout několika milionů korun. Lovosický městský úřad vydal nápravné opatření k zajištění a sanaci areálu. Firma Wowitra se však s provedení sanace nehlásí, proto se řešení nyní aktivně chopilo město.

Hejtman Bubeníček tento postup radnice ocenil a vyjádřil podporu sanace nebezpečné ekologické zátěže. „Kdyby vaše žádost na ministerstvu neuspěla, je možné se obrátit na kraj, aby pomohl,“ řekl Oldřich Bubeníček při setkání lovosickému starostovi.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 13.5.2015 / 13.5.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém