Orientační nabídka


 

Lucemburský velvyslanec si pochvaloval užití povodňové pomoci v kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Lucemburský velvyslanec si pochvaloval využití povodňového daru

Tisková zpráva ze dne 28.5.2003

            Velvyslanec lucemburského velkoknížectví Pierr–Louis Lorenz  navštívil včera (úterý 27.5.2003) Štětí a Bohušovice nad Ohří. Cílem jeho návštěvy bylo prohlédnout si povodňové projekty v těchto městech, které se realizovaly z finančního daru Lucemburska. Bohušovice dostaly 4 milióny korun, ze kterých obnovily zaplavenou mateřskou školu, ve Štětí za 2 milióny darovaných korun opravili školu. „V počátku loňských srpnových povodní jsme spontánně dohodli s hejtman kraje pomoc pro zaplavené lidi i obce. Když dnes vidím ty spokojené děti a další konkrétní výsledky naší pomoci, s uspokojením konstatuji, že v Ústeckém kraji dobře rozhodovali a dobře jednali. Proto tu jsou ty nejlepší předpoklady pro další efektivní spolupráci,“ pochvaloval si P.-L. Lorenz. Dodal, že v době, kdy se v České republice rozhoduje o další budoucnosti ve společné Evropě, snad tato akce ukáže víc než slova, co může členství v Evropské unii lidem přinést.

            Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc poděkoval lidem v Lucembursku za pomoc v době povodní, a to nejenom finanční, ale například i za rychlou dodávku očkovací vakcíny. „Říká se, že v nouzi poznáš přítele, a my jsme ho našli,“ řekl.

            Lucembursko věnovalo České republice z různých zdrojů asi 1 milión euro, podle P.-L. Lorenze šlo při přepočtu na hlavu o největší dar.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 28.5.2003 / 28.5.2003 | Zveřejnit od-do: 28.5.2003-28.6.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém